måndag 6 december 2010

Etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare

INSÄNDARE Föresatsen om att så många som möjligt av den arbetsföra befolkningen skall arbeta är bra, men det finns ett antal men. Just nu är arbetslösheten ca 300 000 om de heltidsstuderande som anmält sig för jobb frånräknas, 430 000 om de inkluderas. Hur många av de arbetslösa som deltar i SFI vet jag inte men jag misstänker att de finns bland de 430 000. Dessa lär endast vara anställningsbara i städyrken och liknande.

Enligt SCB finns det just nu 48 500 lediga jobb. Enligt Arbetsförmedlingens hemsida ställer huvuddelen av dessa krav på teoretisk utbildning eller relevant yrkesutbildning. Det går alltså någonstans mellan 6 och 9 arbetslösa per ledigt jobb. Att då som Alliansen, från och med 1/12, sätta igång med jobbcoaching och riktade ekonomiska och personella insatser för personer med PUT, kan möjligtvis leda till att ett mindre antal av dessa kan beredas ett arbete. Det är emellertid mest ett spel för galleriet.

Den enda sysselsättning som kommer att öka är bland arbetsförmedlare, jobbcoacher, på restauranger som serverar multi-kulti-mat och tyvärr, med stora kostnader som följd och sannolikt också med bedrägerier som en konsekvens. Det är inte genom att "klia varandra på ryggen" för skattebetalarnas pengar som välståndet i landet bibehålls eller ökar. Nej, det sker genom att exportintäkter genereras och att en inhemsk efterfrågan finns på varor och tjänster.

Enligt en rapport "Sveriges ekonomiska välstånd" från konsultbolaget McKinsey har BNP i Sverige minskat från plats 5 i världsrankingen år 1970 till plats 13 2004. År 1998 var vi nere på 16:e plats.  Sysselsättningsutvecklingen har mellan 1992 och 2003 var -0.5% och inom den privata tjänstesektorn var den -2.6%. Det är naturligt eftersom det sker rationalisering (produktivitetsutveckling) både inom privat och offentlig verksamhet, vilket alltså innebär att färre människor gör mer.

Det ställer krav på än mer välutbildad arbetskraft och i ett sådant samhälle finns det mycket litet rum för analfabeter. Om det förutsätts att nya exportföretag inte tillkommer och att de befintliga växer blir en av konsekvenserna att det behövs färre människor som arbetar. Att i ett sådant läge fylla på med mera arbetslösa är ju rena "Ebberöds bank" och medför stora ekonomiska påfrestningar på samhället. Ja, inte bara ekonomiska men också sociala, vilket de flesta svenskar, trots massmedias och politikers mörkläggning, blivit varse om.

Talrika opinionsmätningar som gjorts de senaste 20 åren visar att en så stor del som 45-70 procent av svenska folket vill minska invandringen och/eller anser att det finns för många invandrare i landet. Allt som oftast har en klar majoritet ansett detta. Den senaste undersökningen i denna riktning presenterade i våras av SOM-institutet (Samhälle-Opinion-Media) vid Göteborgs universitet. Den pekar på att 36 procent anser att det "finns för många utlänningar i Sverige". Ytterligare 31 procent instämmer "delvis" i påståendet vilket ger totalt 67 procent.

Detta tyder på att den politiska adeln helt har fjärmat sig från sina väljare. Är det inte hög tid att även också väljare av andra partier än av Sd börjar att engagera sig och tala om för sina folkvalda om vad som gäller?! Vad har då de flesta massmedia berättat om detta? Jo, de har inte nämnt några siffror men sammanfattat att "svenskarna har blivit mindre invandringskritiska". Kanske har andelen kritiker i år minskat från 68 till 67 procent, men det var ju inte det som var poängen.

Maud Olofsson uttalade i Östra Sörmlandsposten 2007-11-08 att: "Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån." Måhända är avsikten att detta samhällsbygge skall fortsätta med människor som inte kan svenska, har mycket begränsade kunskaper i engelska, troligtvis har ytterst bristfällig teoretisk utbildning och kanske också praktisk eller åtminstone inte tillämpbar på svensk arbetsmarknad och dessutom inte känner till hur samhället fungerar.

Kanhända är också avsikten att de skall bli företagare. Jag hoppas emellertid inte att det blir i restaurang- och kvartersbutikbranschen eftersom denna redan är överetablerad utan att de i stället startar exportföretag. Inte heller att de startar eget i den för vissa så "vinstgivande" branschen för personliga assistenter, där det beräknats att bedrägerierna uppgår till 10 miljarder. Hur denna jobbcoachingekvation skall kunna gå ihop har jag ytterst svårt för att förstå.

Den svenska statsskulden uppgår till 1 072 miljarder eller 114 000 per invånare. På nyheterna för ca en vecka sedan och apropå julhandeln, redovisades att svenskarna dessutom har kortfristiga skulder om ca 175 mdr eller 18 500 per person. Är det inte hög tid att börja amortera mer och att inte lämna det till barn och barnbarn att betala? För att kunna göra detta har vi bland annat inte har råd med en så exempellöst naiv, inhuman och kostsam invandringspolitik som hittills har bedrivits.

Jag betvivlar att Anders Borg har så bristfälliga kunskaper i matematik som den folkpartist som yttrat sig i riksdagen. På denne folkpartist kan man med fördel tillämpa "Krönmarks teorem" eftersom denne i ett senare filmklipp avsåg att "dra foten ur klaveret". Teoremet lyder som följer ”Om du trampar i klaveret, stå kvar – för det låter lika illa när du drar ut foten”. Kanske är det i stället arbetsmarknadsminister Hillevi Engström som borde gå en grundkurs i matematik på grundskolenivå för att kunna räkna ut att det går 6 till 9 arbetslösa på varje ledigt jobb.

Jag kan bara önska Alliansen lycka till med ett HELT OMÖJLIGT uppdrag.

Nostradamus_i_norr

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt