onsdag 15 december 2010

Flyktingbarn spräcker Migrationsverkets budget

DET SVARTA HÅLET På nytt meddelas det att Migrationsverket tvingas äska om tilläggsanslag för att klara strömmen av ensamkommande unga män, felaktigt kallade ”flyktingbarn”. Utöver de tidigare dryga 3,3 miljarder kronor som man prognosticerade för i oktober tvingas man nu be om ytterligare 105 miljoner kronor av svenskarnas skattemedel. Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson skriver i sitt äskande till justitiedepartementet att kostnaderna för de ensamkommande ”barnens” boende har ökat i en betydligt större omfattning än vad verket förutsåg.

Prognosen för kostnaderna har vid flera tidigare tillfällen under året succesivt skrivits upp, men speciellt nu under hösten har utgifterna ökat. Orsaken ska vara att under den tiden kom många fler ensamma ”flyktingbarn” till Sverige. Framför allt handlar det om ”barn” från västra Balkan sedan en viseringsfrihet införts i länderna där. Här kan man på goda grunder anta att detta är en ny väg för Balkan-zigenare att etablera ankaranhöriga i Sverige.

Kostnaden har ökat ytterligare då kommunplaceringen av ”barnen” dröjt längre än tänkt, och bland annat anläggningsboenden är dyrare.

DN

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt