måndag 20 december 2010

Liga misstänkt för flera åldringsbrott

SKÅNE Landskronapolisen har under de senaste veckorna spanat på en liga misstänkt för att bedriva åldringsbrott. I fredags följdes fem personer till Malmö där de kunde observeras stjäla från en 82-årig kvinna vid Skånes universitetssjukhus.

– Kvinnan stod vid en uttagsautomat på Uppsalagatan och skulle ta ut pengar. Poliserna såg att några av de här personerna stod och noterade kvinnans kod. Därefter hjälptes de åt att distrahera henne och så stal de hennes bankkort, säger Lars-Håkan Lindholm, informationsansvarig vid polisen i Malmö.

Spaningsgruppen hade hjälp av lokal polis. De fem personerna försökte fly men greps i en bil och anhölls senare efter beslut av åklagare. De anhållna är mellan 17 och 52 år gamla och hemmahörande i Landskrona. Flera av de misstänkta är dessutom släkt med varandra. I förhör har de nekat till brott.

utredningsledaren Ronny Ivehed berättar att de först inte sa någonting men sedan gett förklaringar som absolut inte går ihop. I nuläget är de misstänkta för grov stöld från funktionshindrad och polisen misstänker att de ligger bakom betydligt fler stölder från äldre. Enligt Ivehed finns det trådar till Landskrona som också ska utredas.

Trots gripandena uppmanar polisen allmänheten som tar ut pengar i julhandeln att vara försiktiga med att blotta sin bankkortskod och att inte ta ut några större belopp kontanter.

HD

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt