torsdag 23 december 2010

Problem med ensamkommande flyktingbarn i Hofors fortsätter

OTACKSAMHET De omfattande problemen med utåtagerande och otacksamma ensamkommande unga män, felaktigt kallat “flyktingbarn”, som Hofors under senare tid haft att handskas med verkar fortsätta i oförminskad omfattning. Politiskt Inkorrekt har tidigare berättat om hur “barnen” bland annat protesterat mot att de inte själva fick bestämma var de skulle placeras i väntan på asyl eller avvisning/utvisning, och att detta då skulle ha varit en av anledningarna till den terror som personalen anser sig ha utsatts för.

Socialstyrelsen gjorde i oktober en inspektion efter att flera polisanmälningar om skadegörelse, hot och sexuella trakasserier mot personalen gjorts. Efter inspektionen har Socialstyrelsen bland annat fattat beslut om att man numera måste tillfråga “barnen”, alltså de unga män som uppger sig vara under 18 år och därmed omyndiga, var någonstans de vill bo.

Socialstyrelsen anser också att nämnden inte följer Socialstyrelsens föreskrifter och råd när det gäller att de boende ska bemötas på ett “respektfullt sätt”. Här syftar myndigheten på det uttalande som socialchefen Jan Bornestig gjorde när han sa att han tyckte att ungdomarna kunde flytta till det land som hade det rätta samhällssystemet när ungdomarna inte ville följa de uppsatta riktlinjerna vid boendet.

Huruvida Socialstyrelsen har några krav på att “barnen” skall behandla de anställda på ett respektfullt sätt istället för att hota och sextrakassera dem framgår inte.

Så i måndags kväll var det dags för nya hot om våld från “flyktingbarnen” i Hofors. En av de intagna nekades laga mat. Han blev arg och sparkade sönder en kökslucka. En annan av de intagna hotade personalen med en stekpanna. Polisen fick avstyra bråket, som rubriceras som olaga hot.

På Hoforsbloggen hade en kommentar till de sexuella trakasserierna väckt stor munterhet när den som skrev kommentaren på fullt allvar kallade trakasserierna för”romantiskt skojande med personalen”.  Hoforsbloggen föreslår därför att hot med stekpanna numera istället skall kallas “spontanidrott”.

Arbetarbladet
gd.se

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt