lördag 18 december 2010

Läsare kommenterar mästrande journalister

KOMMENTAR En läsare skrev av sig i vårt kommentarsfält angående mästrande journalister. I detta fallet handlar det om radikalfeministen, sjukvårdsbiträdet och numera den “politiske” redaktören på Expressen Ann-Charlotte Marteus och dennes ledarkrönika Sluta skuldbelägg Sveriges muslimer“. Många läsare tyckte att PI-läsaren Sadims replik om mästrande Marteus var värd en egen postning, och vi håller med. Så håll till godo:

“Man blir ju så jädrans trött på dom här mästrande journalisterna som Marteus, i synnerhet när de visar prov på så dåligt tänk som hon gör i sin senaste artikel. PI har ju redan nämnt några av dumheterna. Jag vill lyfta fram en delvis annan vinkling.

Hon drar som nämnts fram analogin med “kristna”. Hon väljer att klumpa ihop svensk-svenskarna som “kristna”. Men så kan hon inte göra för att dra en parallell. Jag (som inte är svensk) och flertalet pursvenskar ser oss inte som kristna. “Kristen” är ingen identitet vi åberopar när vi vill påverka. Hur ofta hör vi vanliga svenskar säga att vi jobbar för jämlikhet mellan könen för våra kristna värderingar kräver det? Bibeln förespråkar väl det motsatta. Hur ofta hör vi svenskar säga att yttrandefrihet och demokrati är bra för vår Gud har anbefallt det? Tänk på petrus: “Kvinnan tige i församlingen”. Och hur ofta säger vanliga svenskar att vi är emot halal-slakt för att våra kristna värderingar förordar ett starkt djurskydd? Det finns inte!

Djupt troende kristna kanske också skulle vilja hala fram Guds ord lite oftare i debatten, men ingen skulle bry sig. Med tiden har dom vant sig vid att hänvisning till bibeln som argument faller platt till marken. Svensken skiter i bibeln som argument.

Men “muslimer” är per definition religiösa, och får då naturligtvis finna sig i att när en muslim skitit på sig så kommer det att stänka på alla muslimer. Att det då lite orättvist kanske stänker på ateister från Irak eller Iran är olyckligt – men att det stänker på muslimer när muslimer gör nåt jävelskap får man leva med.

Islam är ju dessutom en mer total livsstil än t ex kristendomen eller buddismen. Islam styr många fler aspekter på livet: hur ofta man ska be, hur kvinnor ska klä sig, vad man kan äta ja t o m att det är fel att ta ett vanligt banklån eftersom ränta är haram. Och som muslim kan man inte välja delar – man måste ta hela paketet. Även om det fuskas friskt med det, när det passar. Men kallar man sig muslim, så får man räkna med att omgivningen gör vissa antaganden.

Om jag sätter på mig en brun skjorta, armbindel med hakkors och säger att jag är nazist så kommer folk att dra vissa slutsatser. Och judar och en del andra granska mig med särskild misstänksamhet. Lasse Ohly sa sig vara kommunist, och fick skit för det.

Åter så till vår kära Ann-Charlotte Marteus som sitter i sitt mångkulturella Vasastan och tycker så mycket gott om muslimer. Hon verkar faktiskt vara dum i huvet – inte nödvändigtvis elak. För när man gör en lite djupare analys av vad hon skriver så verkar hon faktiskt vara lite ointelligent. Hennes krönikor andas inte precis klarsyn och analytisk förmåga. Hon verkar mest vara ute efter att peka finger åt alla elaka rasister. För faktum kvarstår: när någon spränger sig till döds 2010 så är det väl nästan alltid en muslim. När tusentals arga unga män skriker och bråkar så är det muslimer (eller fotbollsfans). När någon ska försöka inskränka andras friheter är det oftas en muslim (eller en kommunist) och när någon vill hejda utvecklingen är det en muslim (eller en miljöpartist) bakom försöket. Men muslimer är väldigt ofta med när det händer saker vi i väst upplever som negativt.

Tänk på det Marteus när du försöker skuldbelägga ateister i väst.”

Sadim

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt