lördag 18 december 2010

Åklagaren yrkar på utvisning flykting misshandlade hustrun

UTVISNINGSKRAV Flyktingparet och deras två barn kom till Sverige och bosatte sig Örnsköldsvik för två år sedan. Men det har varit allt annat än friktionsfritt. Maken i 40-årsåldern har haft stora problem med att anpassa sig till Sverige. Utan att ha närmre information handlar det troligtvis om “hederstänkande” och krocken med det fria Sverige. Och det var hustrun och barnen som fick ta smällarna. Nu står maken åtalad för fyra fall av grov kvinnofridskränkning.

Enligt åklagaren har maken vid flera tillfällen misshandlat och kränkt sin hustru under två års tid. Han har slagit henne med livremmen, sparkat och slagit henne med knytnävarna. Han har även använt olika tillhyggen i form av köksredskap och stödutrustning. Problemen fortsatte och vid ett tillfälle blev kvinnan misshandlad i samband med ett besök i en affär. Han har även ofredat och misshandlat sin dotter och son. Efter den senaste händelsen anhölls mannen och häktades för två månader sedan.

Inför rättegången har Säpo (ovanligt med deras inblandning) fått fram uppgifter som visar ett påtagligt och allvarligt hot mot kvinnans liv. Ångermanlands tingsrätt har därför vidtagit extra säkerhetsåtgärder i samarbete med säkerhetspolisen. När rättegången började i torsdags fanns därför ett stort antal poliser på plats som visiterade alla besökare. Även sonen, som är livrädd för sin pappa, får vittna via inspelat förhör. Flera vittnen är inkallade till rättegången och den åtalade maken har begärt in flera vittnen som ska höras under måndagen.

Åklagaren har ett särskilt yrkande att mannen ska visas ut ur riket vid en fällande dom.

Domstol

Ångermanlands tingsrätt, mål nr okänt

Mer info kommer.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt