onsdag 17 november 2010

Tre möjliga platser för islamiskt center i Borlänge

ISLAMISERINGEN I Borlänge har kommunen länge letat efter en lämplig plats för ett islamiskt center och tre platser återstår nu att välja mellan. Kommunpolitikerna ska nu ta ställning till vilken av dessa som passar bäst.

Nuvarande lokaler som finns i en gammal skola är för små, vid stora samlingar får Dalarnas alla muslimer inte plats. Tre platser återstår nu på listan över lämpliga platser att bygga nytt på: vid tennishallen intill moskén i den gamla skolan, på en åker intill Paradisvägen och Soltorg bakom skolan i anslutning till platsen där ett kårhus tidigare stod.

Kommunpolitikerna ska nu ta ställning till vilken av dessa platser som anses mest lämpad för uppförandet av ett islamiskt center och så småningom väntar också ett samrådsförfarande där de som bor intill får möjlighet att yttra sig om planerna.

I Dalarna har Islamiska förbundet 8 000 medlemmar och de begär inget kommunalt bidrag för bygget utan räknar med att vaska fram pengarna på annat sätt, bland annat genom donationer och bidrag från fonder i Europa. Önskemål om att centret ska byggas relativt centralt nära kommunikationer finns, så att även icke bilburna kan ta sig dit på ett enkelt sätt.

DT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt