onsdag 3 november 2010

Semesterromans slutade med misshandel

KULTURKROCKAR Paret, en i dag 30-årig kvinna och en 26-årig man, möttes på en utlandsresa som kvinnan gjorde för drygt fem år sen. Semesterromansen förvandlades i Sverige till bråk och trakasserier. Mannen har nu dömts för misshandel.

2006 gifter de sig och efter att kvinnan bott i mannens hemland i fem månader, i väntan på hans uppehållstillstånd, kommer de till Sverige i januari 2007. De flyttar in i kvinnans enrumslägenhet. Mannen trivs dock inte i den lilla staden och har svårigheter med att få arbete. De bråkar mycket om pengar då han ofta ringer dyra mobilsamtal till hemlandet. Medan kvinnan jobbar går mannen på SFI.

I november 2007 fyller kvinnan år och ska på fest hos sin syster. Bråk om pengar uppstår igen och mannen utdelar ett slag mot hennes vänstra öga som resulterar i en blåtira. Grannen hör bråket och ringer polisen. Kvinnan vill dock inte anmäla händelsen och sminkar över blåtiran och går till festen ändå.

2009 föds parets första barn. Den 30 december samma år kulminerar bråken i ytterligare en misshandel. Mannen vill använda kvinnans mobiltelefon, vilket han inte får då det inte finns mycket pengar kvar att ringa för. Mannen blir då arg och försöker ta mobilen ifrån henne samtidigt som han uttalar nedsättande ord på arabiska och spottar henne i ansiktet. Spottet kommer också på parets barn.

Kvinnan ringer sin mamma och pratar om att fira nyår tillsammans och nämner att mannen tagit all den öl som var avsedd till nyårsfirandet, varpå mannen blir arg och ger henne en örfil och uttalar hotelser som att han ska bränna eller elda upp henne. Kvinnan låser in sig på toaletten och ringer polisen, vilket hon känt sig tvungen att göra vid sju-åtta tillfällen under deras år tillsammans.

Enligt ett vittne ska mannen ha uttryckt åsikter som att kvinnor ska vara tysta och inte säga emot.

Dom

Tingsrätten bedömer kvinnans historia som detaljrik, utan överdrifter och snarare återhållsam om något. Mannens handlande anses ha inneburit en kränkning av kvinnans personliga integritet och därför ska skadestånd utges.

Houssam Boukhris, 840204, tunisisk medborgare, döms för misshandel till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Straffvärdet motsvarar en månads fängelse. Skadestånd på 5 500 kronor till kvinnan samt 500 kr till brottsofferfonden ska utges.

Ord står mot ord beträffande incidenten 2009 och därför ogillas den delen av åtalet.

Lunds tingsrätt, B 3555-10

Skånskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt