måndag 29 november 2010

Islamiseringen fortsätter sjukhusimamer anställs

ISLAMISERING Som ett av de första sjukhusen i Sverige har nu länssjukhuset Ryhov i Jönköping anställt två stycken sjukhusimamer, och fortsätter därmed på den inslagna vägen mot en fullständig infiltration av islam på alla nivåer i det svenska samhället. Drivande för att genomföra detta har varit Inga Jonasson och Smail Vejzovic (i bakgrunden på bilden) som tycker mångfald på sjukhuset är en viktig ingrediens.

Det har ju länge varit tämligen vanligt att större sjukhus har en präst tillgänglig vilket får anses som normalt med tanke på Sveriges kristna bakgrund. Men nu, när muslimerna kräver att det svenska samhället skall anpassas efter dem i allt större omfattning, har alltså sjukhuset gått dem till mötes även på denna punkt och anställt två imamer som skall verka där.

Jönköping, som tidigare var ett starkt kristet präglat samhälle, har nu i länet cirka 9 000 muslimer boende. Tanken är att imamerna Mesud Muhic, imam i bosniakiska församlingen, och Mohsen Omeirat, imam på Råslätt, i framtiden kommer att förlägga delar av sina tjänster vid Ryhov.

Projektet växte fram när kommunisten och landstingsledamoten Inga Jonasson skrev en interpellation kring mångfald i sjukhusets andliga vård. Partikollegan Smail Vejzovic hjälpte sedan till att ta kontakt med de lokala imamerna.
När imamerna i tisdags träffade representanter från sjukhuskyrkan och sjukhusledningen bestämdes att ett samarbete ska inledas.

jonkoping.nu

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt