tisdag 2 november 2010

Frederick Federley misshandlad av invandrare

ÖDETS IRONI Centerpartisten och riksdagsmannen Frederick Federley, som ofta förespråkar det mångkulturella samhället och alla dess fördelar, blev själv offer för just densamme i september i år då han misshandlades utanför sitt hem av bland annat en 18-åring med rötter utanför Sverige.

Det var onsdagen den 15 september kl 18.17 larmet till polisen kom. Federley misshandlades och fick ta emot flera slag och sparkar av fyra unga killar i 20-25-årsåldern utanför bostaden i Hammarby sjöstad. Han blev även rånad på sin plånbok som senare hittades länsad. Gärningsmännen fastnade på bilder från en övervakningskamera i en intilliggande bank.

Det spekulerades vilt i om det varit högerextremister som varit framme. Nu står det alltså klart att åtminstone en av angriparna är en yngling med rötter utanför Sverige.

Jonathan Jaime Solis, 920916, anhölls i sin frånvaro den 22 september och greps dagen efter för grov misshandel. Han sparkade och slog Federley med knytnävslag i ansiktet så att han ramlade till marken varpå Solis utdelade ytterligare två sparkar – en i ansiktet och en på kroppen.

Som resultat av misshandeln ådrog sig Federley en skelettskada på näsbenet, måttligt svår till svår hjärnskakning, minnesstörningar samt flera mjukdelsskador i ansikte och huvud. Misshandeln bedöms som grov då Solis anses visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att sparka på en liggande och försvarslös person.

I Expressen spekulerade Federley själv några dagar efter misshandeln om att det inte skulle varit ett rånöverfall utan att ynglingarna var ute efter honom som person.

Domstol

Målet är utsatt till huvudförhandling den 20 december 2010, kl 9.00.

Stockholms tingsrätt, B 14457-10

Expressen
Aftonbladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt