ANHÖRIGINVANDRING Den lilla orten Kinda i Östergötland har berikats med 45 somaliska ”flyktingar” som samtliga har fått permanent uppehållstillstånd. Efter att detta uppehållstillstånd tillskansats har 20 av dessa begärt att även få ta hit sina anhöriga, vilket nu har visat sig stöta på problem. Migrationsverkets regler säger nämligen att dessa anhöriga inte uppfyller de krav verket har.
Flera av de somaliska Kindaborna har också överklagat Migrationsverketes beslut till förvaltningsrätten, men även där fått ett nej. Skälen till avslagen har genomgående varit att Migrationsverket anser att familjemedlemmarna inte har kunnat styrka sin identitet och dels att barn under 18 år inte har egen processbehörighet och då behöver legala vårdnadshavare som kan styrka vårdnadshavarskapet och identiteten.
Abdulkhader Shek Fakhi som är talesman för gruppen förklarar i skrivelsen till regeringen att Somalia är ett land i kaos, där det inte finns någon fungerande myndighet som kan utfärda dokument som migrationsverket kan godkänna. Han påpekar också att de flesta i gruppen som undertecknat i skrivelsen, inte hade pass eller annat dokument som styrkte deras identiteter. Samtliga har trots det i dag svenska pass och svenska id-kort.
Detta är ingen nyhet i lagen, men Migrationsverket har tidigare struntat i det och använt metoden ”Blunda Och Bevilja” ända tills man fick en vägledande dom från Migrationsöverdomstolen i ett likartat ärende. Artikeln om detta i Kindaposten nämner inte att antalet anhöriginvandrare man talar om i detta ärende är någonstans mellan 90 och 100 stycken, information som PI fått från mycket välunderättad källa.
Östergötlands somalier är ingen folkgrupp som direkt visat framfötterna när det gäller integration och vilja till att arbeta för sin egen försörjning. I en kandidatuppsats i nationalekonomi från Linköpings universitet där man bland annat undersökte Östergötlands somaliska befolknings förvärvsintensitet, alltså andelen förvärvsarbetande inom gruppen, fann man att endast 19,5 procent bland somalier i åldrarna 20-64 år jobbar .
Samtidigt var 8,9 procent av somalierna öppet arbetslösa, vilket innebär att över 70 procent varken arbetar eller finns registrerade som öppet arbetslösa. Undersökningen nämner också att dessa siffror med största sannolikhet är representativa för hela Sverige.
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt