söndag 28 november 2010

Svensk mamma vräks somalisk jättefamilj får ny lägenhet

ALLAS LIKA VÄRDE? Politiskt Inkorrekt har tidigare berättat om den somaliska jättefamiljen Ali i Emmaboda, med pappa Mustafa Muhamed Ali, fru och tio barn. Familjen hade problem med sitt boende då kommunen endast kunde bjuda på två trerummare i samma trappuppgång, vilket bidrog till att det blev ett väldigt springade mellan lägenherna. Grannarna uppskattade inte den formen av kulturberikning och klagade.

När PI skrev om detta förra gången tyckte dock Mustafa att det vore bättre om familjen fick "hyra" ett eget hus istället för dom två lägenheterna. Hur denna “hyra” skulle betalas framgick dock ej då ingen av de vuxna i familjen har ett riktigt jobb. När familjen Ali tyckte processen med att få “hyra” en ny bostad tog för lång tid gick man ut i pressen och beklagade sig över att man var tvungna att flytta från Emmaboda på grund av de “trakasserier” man påstod sig vara utsatta för, något som fick en propp att gå i hjärnan på kommunens politiskt korrekta företrädare med sossen och socialnämndens ordförande Stig-Ove Andersson.

Enligt honom var det förfärligt då Emmaboda var “en mångkulturell kommun” och dessutom skulle man ju “förlora” en halv miljon i skatteintäkter om familjen försvann. Vilka skatteintäkter det rörde sig om nämndes inte, och lika bra var väl det när hela familjen lever på bidrag.

Men slutet gott, allting gott. I slutet av oktober kunde Stig-Ove Andersson andas ut, familjen hade som genom ett mirakel helt plötsligt fått det större boendet man krävt, och vips var trakasserierna borta och Stig-Ove Anderssons fiktiva “skatteintäkter” kvar. En större lägenhet hade ordnats fram i centrala Emmaboda, och jättefamiljen kunde slå sig ner och fortsätta vegetera på svenska skattebetalares bekostnad. Sossar och kommunister i kommunens politikerkretsar gratulerar varandra för väl utfört arbete.

En annan Emmabodabo som säkert inte är lika glad är den ensamstående mamma i 40-årsåldern som på måndag vräks från sin lägenhet på grund av obbetalda hyror. Endast några veckor före jul ställs hon och hennes barn utan bostad, och från kommunen och socialchefen Stig-Ove Andersson kan man nu inte märka samma entusiasm som när det gällde att skaka fram en stor lägenhet till den somaliska jättefamiljen.

Kvinnan har på grund av en serie olyckliga omständigheter kommit efter med hyror och nu skall hon alltså vräkas. Det kommunala bostadsbolaget har sagt att kvinnan och hennes barn kan bo kvar om socialförvaltningen tar över kontraktet och betalar hyresskulden som nu är uppe i 46 000 kronor, en summa som möjligtvis kan vara i samma storleksordning som jättefamiljen Ali från Somalia arbetsfritt erhåller varje månad.

Socialnämnden ställer sig dock kallsinning och vägrar i dagsläget att hjälpa kvinnan och hennes barn.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt