fredag 5 november 2010

Ligistfasoner i Nordiska rådet

ISLAND I ett pressmeddelande från Dansk Folkeparti på torsdagen med rubriken ”Ligistfasoner förstör samarbetet i Nordiska rådet” fördömer partiets Henrik Brodersen behandlingen av sverigedemokraten Erik Almqvist under Nordiska rådets möte i Reykjavik på Island.

Brodersen säger att han tycker det är skrämmande att se hur i synnerhet svenska och norska politiker förolämpar och buar åt Almqvist när han är på väg upp i talarstolen. Ett beteende han anser vara barnsligt och odemokratiskt då en politiker inte tillåter en politisk motståndare att lägga fram sina argument utan att avbrytas av häcklande.

Då ett fall som handlade om utvisningen av fem nordiska medborgare i Danmark hettade debatten till.

Det var i synnerhet den svenska moderaten Henrik Wallmark och norska Arbeiderpartiets Martin Kolberg som bar sig anmärkningsvärt illa åt under debatten.

– Som erfarna politiker borde vi ha hälsat nyvalda Erik Almqvist välkommen i Nordiska rådet och gett honom tid att hitta sina politiska fötter. Istället möttes han av ligistfasoner. Det är skamligt och bedrövligt. En av de viktigaste delarna av Nordiska rådets samarbete är just att vi kan möta varandra som likasinnade politiker, oavsett vilket land och vilket parti vi kommer ifrån.

Henrik Brodersen

Dansk Folkeparti

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt