fredag 26 november 2010

Hällde vatten över stökig kund åtalas

BLÖTT När 15-åringen inte ville lämna McDonalds rann det över för en anställd som hällde en hink vatten över hans huvud. Nu har den anställda åtalats för ofredande.

Tidigare i år hade Mirsad Imeri, 15, ätit på McDonalds och lämnade restaurangen för att komma tillbaka en kort stund senare och satte sig då vid ett bord tillsammans med några andra när den 22-åriga anställda kom fram till sällskapet och sa att de var tvungna att lämna stället, annars skulle han hälla en hink vatten över dem.

Då Mirsad, som hävdar att han satt och väntade på att en kompis skulle återvända med en dricka de beställt, inte ville gå gjorde den anställda verklighet av hotet och hällde vatten över honom och greppade sedan tag i Mirsads jacka och släpade ut honom ur restaurangen. Han ska även ha tryckt in Mirsads huvud i en dörr på vägen ut.

22-åringen förklarar det inträffade med att det alltid är ett gäng ungdomar som sitter på McDonalds och spottar och missköter sig. Han hade känt sig provocerad under en längre tid av gänget och den här gången rann det över. Mirsad själv hävdar att han egentligen inte umgås med gänget ifråga och anser det vara fel att 22-åringen påstår att han varit där och betett sig stökigt.

En annan anställd, en kvinna, blev vittne till incidenten och säger att det inte är ovanligt att de får säga åt ungdomar som sitter inne i restaurangen utan att äta. Hon anser dock att 22-åringen gjorde det på ett oacceptabelt sätt.

22-åringen har sedan incidenten sagts upp från sin anställning, vilket han anser vara straff nog. Nu står han åtalad för ofredande och Mirsad har krävt 8 620 kronor i skadestånd för kränkning och den förstörda jackan samt en mobiltelefon. Mirsad säger sig vara nöjd med att fallet gått till åtal, vilket han ser som en upprättelse.

VK

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt