fredag 12 november 2010

Personal på Migrationsverksförvar låste in polisen

VÄNSTERPATRASK När polisen kom till Sagåsens förvar i Kållered för att hämta en man som skulle avvisas ur landet utbröt det kalabalik. Först vägrade personalen att släppa in polisen, och sedan vägrade de att låsa upp dörrarna så att mannen som skulle avvisas kunde forslas därifrån. Först när polisen talat maktspråk låste personalen upp. Avvisningen gick sedan lugnt tillväga, och mannen flögs i chartrat plan till sitt hemland.

Polisen vill inte kommentera händelsen närmare. Länsordningspolisens chef Erik Nord låter hälsa att han ska skaffa sig en samlad bild av ärendet och sedan ha en diskussion med migrationsverket. På Sagåsen säger biträdande enhetschefen Joakim Adriansson att han ännu inte hört vad som exakt skedde under morgonen. Han var inte själv i tjänst.

Men polisen ringde inte och informerade om att de skulle komma, säger Joakim Adriansson. Jag vet inte varför de inte gjorde det. Våra myndigheter borde ha bättre kontakter med varandra.

Att inte polisen ringde till personalen på Sagåsen innan man anlände får dock sin mycket adekvata förklaring när man undersöker vad som hänt tidigare på det förvaret. Från Sagåsen har tidigare skett onormalt många rymningar där personer som skulle avvisas ”oförklarligt” kunnat avvika utan större problem.

Detta gjorde att polisen utredde saken och fann att förvaret med största sannolikhet infiltrerats av representanter för de våldsfascistiska extremvänsterorganisationerna AFA och Revolutionära fronten. Dessa skulle då ha underlättat för asylsökande med avvisningsbeslut att rymma från förvaret och dessutom försvårat och förhindrat polisen att utföra sitt arbete. Denna händelse får anses vara ytterligare ett bevis på att så också är fallet.

GT/Expressen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt