söndag 28 november 2010

Malmöbon som inte kan röra sig fritt

MALMÖ Shneur Kesselman är rabbin i Malmö i ett Sverige som 2010 har kapitulerat inför den muslimska invasionen som i allt högre grad får diktera villkoren för det dagliga livet i staden.

Kesselman är på väg till en döende medlem i judiska församlingen på hospice vid Folkets park. På vägen dit passerar han Johanneskyrkan där tre ungdomar sitter. När han går förbi hör han hur någon av dem ropar “leve Palestina!”. Efter ytterligare några meter kommer “jävla jude!” och “support Hitler!”. På Södra skolgatan passerar en svart BMW som saktar in. Bilens förare och passagerade betraktar honom. De hissar ner en av rutorna och skriker “fucking jude!”.

Detta är något Kesselman upplevde lördagen den 2 oktober i ett Malmö alltmer präglat av omvärldens konflikter som i och med den stora massinvandringen importerats även till Sverige i nordligaste Europa.

Kesselman har fått läskburkar och äppelskrutt kastade på sig, trakasserats på stadsbussen och människor har spottat efter honom. Han växte upp i den amerikanska bilfrabrikstaden Detroit och flyttade till Malmö som 25-åring för att arbeta som rabbin. Kesselman och hans fru tillhör Chabad Lubavitch, en ortodox judisk organisation.

Först bosatte han sig vid Värnhem. Han var oförberedd första gången han blev måltavla för judehatet på Malmös gator, vilket ironiskt nog skedde utanför polishuset. En man spottade en stor loska framför honom och ansiktsuttrycket var fullt av hat.

Judehatet är en i raden av mindre sympatiska varumärken som Malmö blivit synonymt med under senare år. När Skånska dagbladets Andreas Lovén i en artikelserie i vintras skrev om Malmös problem med antisemitism blossade diskussionen upp igen och rubriker som “Judar flyr Malmö” kablades ut över världen.

De utländska TV-teamen åker numera i skytteltrafik till Malmö för att illustrera den totalmisslyckade så kallade mångkulturen och rapportera om det som väntas bli Europas första stad med en muslimsk majoritet.

Läs resten av artikeln med intervjuer etc på Sydsvenskan.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt