torsdag 25 november 2010

Muslimsk extremrörelse på väg att etablera sig i Sverige

ISLAM I SVERIGE På Svenska Dagbladets journalist Per Gudmundsons egen blogg kan vi ta del av oroande informatiom om en extremmuslimsk rörelse som uppenbarligen är på väg att vilja etablera sig i Sverige. Den extrema radikala politiska och religiösa rörelsen Hizb-ut-Tahrir har som uttalat mål att avskaffa demokratin och upprätta ett kalifat där sharialagen råder. Enligt Gudmundson är rörelsen sedan 1990-talet väletablerad i Danmark, trots diskussioner om att förbjuda den.

I ett pressmeddelande riktat till muslimer boende i Malmö uppmanas dessa att verka för att ett kalifat införs i Sverige. Meddelandet har uppenbarligen föranletts av skjutningarna i Malmö där personer med utländsk bakgrund var de huvudsakliga måltavlorna. Pressmeddelandet avslutas med följande rader:

Denna utveckling är ett starkt vittnesbörd om att västerländska, sekulära stater, liksom de sekulära diktaturerna i den islamiska världen, inte kan garantera muslimernas säkerhet och rättigheter. Utvecklingen bekräftar
likaså att muslimerna behöver en politisk entitet som garanterar dem grundläggande behov som säkerhet. Denna entitet är Kalifatet, som tidigare garanterade alla medborgarnas säkerhet, och inte bara muslimernas.

I Kalifatet kunde såväl muslimer som icke-muslimer leva i säkerhet utan att utsättas för rasistiskt motiverade uttalanden eller våldshandlingar. Islams rättvisa behandling av annorlunda tänkande i Kalifatet bekräftar att det är muslimerna som har de humana systemen, och inte väst, där minoriteter genom historien har lidit av förtryck, och där kulturtyranner med hjälp av hån, bespottning, förlöjligande och hets inskränker muslimernas säkerhet. Därför uppmanar vi muslimerna att stödja arbetet för tillämpningen av de islamiska systemen genom etableringen av Kalifatet i den islamiska världen.

Läs hela på Gudmundsons blogg.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt