tisdag 16 november 2010

Brittisk leksaksaffär bannlyser plastgris

Bannlyst

DUMHETER Den brittiska leksaksaffären Early Learning Centre har tagit bort grisen i en bondgård av plast. En arg mamma som upptäckte att grisen fattades i lådan fick höra att den tagits bort ifall den kan uppröra muslimska eller judiska föräldrar.

Mamman, som köpt farmen till sin dotter på hennes 1-årsdag, upptäckte att grisen saknades bland kon, fåret, kycklingen, hästen och hunden i affärens HappyLand Goosefeather Farm. Stian var tom och en knapp som avger ett grymtande läte saknades.

Efter att hon skrivit till affären fick hon till svar att grisen tagits bort ifall den kunde uppröra muslimska eller judiska föräldrar. I mailet stod bland annat att ”grisen var förut en del av farmen, men på grund av feedback från våra kunder och religiösa skäl är den inte längre en del av farmen” varpå mamman blir fly förbannad och hävdar att affären överreagerar och tillägger att ”det här är politisk korrekthet som blivit tokig, om någon har ett problem med en leksak lär de säkerligen inte köpa den”. Hon får medhåll av andra förundrade föräldrar, inklusive muslimska.

En muslimsk mamma skriver på en föräldrasajt ”jag är muslim och det stör mig inte, det är bara ännu ett djur, vad ska de göra härnäst? Bannlysa tecknade serier med grisar? Sluta sälja böcker med grisar i?”

Alec Suttenwood, ordförande i den Anti-politiskt korrekta organisationen, säger att bannlysningen är löjlig och att grisar finns på farmar, det är en av livets faktum.
Affären medger dock nu att man överreagerat och kommer att återinföra grisen på farmen. En talesperson för affären säger att ”vi tillstår att grisar är ett välbekant farmdjur, i synnerhet för våra brittiska kunder. Vi har tagit beslutet att återinföra grisen och inte längre saluföra den internationellt där den kan bli ett problem”.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt