onsdag 24 november 2010

Extremmuslimer varnar Lars Vilks igen

AL-SHABAB Den extremmuslimska terroristorganisationen Al-Shabab i Somalia har återigen uppmanat muslimer att döda konstnären Lars Vilks på grund av hans avbildning av ”profeten” Mohammed som rondellhund. I en videovarning till Vilks framför den ”svenske” terroristgruppsmedlemmen Abu Zaid dödshotet. Informationen om detta kommer från den amerikanska organisationen SITE som inriktat sig på bevakning av islamistiska gruppers budskap på internet.

Enligt informationen skall Abu Zaid i videon säga ”var än du är, om inte i dag så i morgon, ska du veta att vi inte har glömt dig” och tillägger att den som dödar Vilks ”skall få en ”stor belöning av Allah”. Vilks har fått många dödshot och utsatts för ett misstänkt mordförsök sedan hans rondellhundsteckning publicerades i Nerikes Allehanda 2007. Teckningen utlöste protester bland muslimer i Örebro, där tidningen utkommer. Egypten, Iran och Pakistan lämnade formella protester mot teckningen.

I hotvideon från Al-Shabab, som har textremsor på engelska och swahili, gör Abu Zaid ingen hemlighet av vilket öde man har i beredskap för Lars Vilks.

Vi kommer att få tag på dig och med Allahs tillåtelse kommer vi att fånga dig var än du är och i vilket hål du än gömmer dig.

Sydsvenskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt