måndag 8 november 2010

Mera asylkaos väntas när EU slopar visumkrav på Balkan

VISUMFRIHET Sedan visumtvånget för Serbien och Makedonien upphörde i slutet av 2009 har det resulterat i tusentals zigenare och diverse lycksökare tagit sig till Sverige för att söka asyl, trots de inte kunnat uppvisa några legitima skäl. Migrationsverket går på knäna eftersom de måste upphandla boenden till alla som kommer tills asylprocessen är klar. Väldigt få får stanna kvar. Och i spåren av det kaoset är det en hel del som varit långfingrade tjuvar ute i butikerna. Nu blir kaoset ännu större. EU:s inrikesministar har beslutat att medborgare i Albanien och Bosnien-Hercegovina inte längre ska behöva ansöka om visum för att resa till EU om de har biometriska pass.

EU-kommissionär Cecilia Malmström är oroad över att även albaner och bosnier ska lockas att resa med felaktiga föreställningar om att kunna få asyl och arbete. Malmström uppmanar därför deras regeringar att agera.

Hon har tidigare uppmanat Serbien och Makedonien att stoppa strömmen av asylsökande zigenare som formligen väller in i Sverige varje vecka.

SR

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt