lördag 23 april 2011

Terry Jones greps fick inte demonstrera utanför moské

KORANBRÄNNING Det irakiska parlamentet har nu utnämnt 2011 till ett ”Försvara den heliga koranen”-år. Det uppger den första och enda koran-nyhetsbyrån i världen, Iranian Quran News Agency. Under ett arrangemang i förra veckan deltog politiker, ‘intellektuella’ och vetenskapsmän och det hela öppnades med att Mazen Al-Saedi och parlamentsledamot Maha Al-Douri förklarade 2011 för året då koranen ska försvaras.

Detta efter att den amerikanska pastorn Terry Jones ansåg att Koranen skulle brännas och hans kollega Wayne Sapp genomförde bålet tidigare i år i Florida. Det i sin tur ledde till mordiska protester bland extrema islamister. Det mest makabra var halshuggningen av Joakim Dungel och en norsk kvinnlig officer i Afghanistan vid en attack mot ett FN-kontor. Attacken var inte den enda utan var en del av drygt 20 anfall av talibanerna den dagen.

Terry Jones har sedan flera gånger sagt att han inte kan ställas till svars för morden. Det är skillnad på att bränna en bok och att mörda människor.

Jones gav sig dock inte. Redan i vintras meddelade han att det skulle bli en stor protest utanför Amerikas största moské i Michigan, Detroit den 22 april (långfredagen). Men en domare förbjöd protesten med motiveringen att den kunde provocera till våldsamheter. Polisen förde bort Jones och han förbjöds att vistas i närheten av moskén de närmaste tre åren. Eftersom Jones och hans kollega vägrade betala en symbolisk borgen på en dollar placerades de i häkte, Efter en timme betalade de och släpptes.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt