måndag 18 april 2011

Finska valet: Sannfinländarna tredje största parti

FINLAND Sannfinländarna blir tredje största parti med 19 procent av rösterna. Avståndet till ettan och tvåan blev marginellt – 1,4 respektive 0,1 procentenheter. Således sällar sig nu alltså även Finland till den allt större skaran europeiska nationer som ifrågasätter den så kallade mångkulturen och värdesätter värnandet om det egna landet och dess folk.

Svensk slaskmedia har redan börjat sura: AftonbladetExpressen. Otippat.

Reaktioner

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gläds över det finska valresultatet:

- Det är mycket glädjande att kritiken mot massinvandring och europeisk överstatlighet fått ett så brett stöd i Finland. Min förhoppning är att det ska få en effekt också på den svenska debatten.

- Sannfinländarna är ett parti som i många avseenden liknar vårt och jag gratulerar dem till ett mycket bra valresultat.

Socialdemokraternas nya partiledare Håkan Juholt säger i ett pressmeddelande att ”det är oroande att ett populistiskt parti som saknar bredd och samhällsansvar som Sannfinländarna har rönt en sådan stor valframgång”.

Utrikesminister Carl Bildt skriver bland annat på sin blogg att det ”från svensk utgångspunkt finns anledning till oro inte minst över de tongångar mot det svenska minoritetsspråket som hörts från partiets sida” och ”Ett Finland som skulle vända ryggen mot såväl Norden som Europa skulle bli ett annat Finland”.

Läs mer om valet hos YLE.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt