måndag 25 april 2011

Berga centrum vandaliserat av ungdomsgäng

LINKÖPING Under natten mot måndagen vandaliserades Berga centrum av ett ungdomsgäng på 5-6 personer som bland annat ägnade sig åt att krossa fönsterrutor. När polisen kom till platsen blev de attackerade med stenar och laserpekare.

Patrullen först på plats tvingades att retirera för att begära förstärkning, under tiden hann gänget fly. På måndagsmorgonen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt för vandaliseringen, de ska dock ha signalement att gå efter.

- Närpolisen kommer givetvis att arbeta med det här och försöka ta reda på vilka som ligger bakom, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Hela närmare trettio fönster krossade pöbeln vid en fritidsgård och centrum, även på en polisbil krossades en ruta. Polismännen ska dock ha undsluppit skador från såväl stenkastningen som den gröna lasern.

Magnus Holmström säger att angripa en polispatrull på utryckning är oerhört allvarligt och att de naturligtvis ska ta tag i detta. De boende i området är också oroliga för vad som sker.

- De här problemen blir bara värre och värre, säger Pelle Gustavsson som bott i Berga sedan 1993.

Vet du något som kan vara av intresse för polisen? Kontakta dem på 114 14.

CorrenUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt