torsdag 21 april 2011

Norska justitieministern vill mobilisera mot våldtäktsvågen

NORGE Efter alla överfallsvåldtäkter under den senaste tiden i Oslo vill nu justitieminister Knut Storberget se en omedelbar mobilisering och större fokus på gärningsmännen, som i det betydligt mer demokratiska Norge kallas för vad de är – invandrare. Män som har mycket att lära, enligt Storberget.

Storberget säger att han reagerar på att många kvinnor nu uppger att de känner sig otrygga i huvudstaden efter sju överfallsvåldtäkter under de sista veckorna. Han förstår rädslan många kvinnor har.

Han menar att det nu är hög tid att även snacka med männen.

- Både norske og utenlandske menn skal være veldig klar over at resultatet av voldtekt skaper utrolig mye skade. Jeg vil også minne dem på at mange voldtekter skjer når man er ruset på alkohol, og at atferd i alkoholrus skaper vel så mye skade. Særlig utenlandske menn må lære seg hvilken kultur vi har overfor kvinner i Norge, og hva vi aksepterer og ikke aksepterer, sier han til avisen.

Den 1 juli ska Oslopolisen lägga fram en strategi mot våldtäktsvågen.

I Norge pågår just nu en debatt om våldtäkter och framför allt gärningsmännen bakom. I en rad inlägg har vi på PI belyst detta och kunnat konstatera att man i Norge, liksom i våra andra grannländer, har en betydligt mer nykter och sanningsenlig rapportering kring det hela i medierna.

Stavanger AftenbladUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt