onsdag 27 april 2011

SD storsatsar på egen TV-kanal och tidning

SVERIGEDEMOKRATERNA En ny TV-kanal och tidning planeras för fullt hos SD med syftet att försöka nyansera den annars så kroniskt negativa och förljugna bilden av partiet i gammelmedia vars representanter inte ens bemödar sig med att försöka dölja sin avsky.

Mattias Karlsson, kulturpolitisk talesperson för SD, säger till SvD att partiet ofta framställs enligt en förutbestämd mall där vi är bovarna som ställs inför de goda ­krafterna

– Det är viktigt för alla partier att bredda sig och hitta nya kommunikationskanaler. Men jag tror att det är särskilt viktigt för oss. Vi upplever att vi har svårare än andra att få ut vårt budskap och det vi säger på ett korrekt och rättvist sätt i de traditionella medierna, säger Mattias Karlsson till SvD.

Vidare menar Karlsson att gammelmedia väljer att fokusera nästan uteslutande på SD:s migrationspolitik och lägger partiets övriga frågor åt sidan.

Och som brukligt är i samband med att SD kommer på tal får någon från ökända Södertörns högskola kommentera det hela, denna gång Ulla Ekström von Essen, idéhistoriker, som dessutom forskar på SD:

– Det stämmer inte. Vilken fråga journalister än ställer så får man ett svar som leder tillbaka till huvudfrågan. De vill skapa ett alternativt media där man kan visa "den verkliga bilden av problemen i världen". Det är ett mantra som man alltid har kört inom populistiska partier – journalister och medier ger en felaktig bild av verkligheten.

– De här nya forumen kommer troligtvis bara att fokusera på saker som handlar om problemen med mångkultur, säger hon.

SvDUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt