torsdag 7 april 2011

Långsökt teori om biblioteksbranden på Lindängen

LINDÄNGEN I går skrev PI om stenkastningen mot brandkår och polis tillsammans med mordbränder i stadsdelen Lindängen i Malmö. Det vi inte tog upp var den eventuella motivbilden som framfördes av polisens yttre befäl. Han säger att skolorna i stadsdelen ”larmade” redan i förra veckan om något var på gång bland eleverna. Något som sammanföll med att Malmö stad måste betala 10 000 kronor till en elev efter att en kvinnlig lärare tröttnat och påstått att eleven ”betett sig som jävla svin”.

Men PI har faktiskt en annan om än långsökt teori, förmedlad av en uppmärksam läsare. En av mordbränderna var på det lokala biblioteket. Det intressanta är vad som brunnit upp.

Först en kort redogörelse så alla förstår sammanhanget: Samhällsgiftet islam förbjuder alla tänkbara avbildningar, i synnerhet om det är på den så kallade profeten Muhammed och andra som påstås ha lagt grunden till islam. Alla de gånger muslimer gått bärsärk eller framfört krav på avbildningar som ska tas bort bottnar i just det. Inte att muslimerna känner sig kränkta att islam kritiseras osv.

Vår tipsare hade avbildningar just i åtanke när denne såg bildtexten till en av bilderna i nedan aktuella artikel (6 april) från den lokala gratistidningen City Skåne. Läs bildtexten överst till vänster:

Om man tittar på de tre bilderna verkar det som om bara den bokhyllan har brunnit, just där de muslimska bilderböckerna fanns. Det sägs också att gärningsmännen till mordbranden är 12-15-åringar och de är inte straffmyndiga innan fyllda 15 år. Kan det vara så att vuxna muslimer ilsknat till på bokhyllans innehåll, där de unga skickats fram eller själva tagit tillfället i akt – för återigen, ingenting annat verkar ha brunnit i lokalen.

Så varför just den bokhyllan med muslimska bilderböcker? Eller var det slumpen?Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt