söndag 10 april 2011

SDU-demonstration möttes av extremvänstern

DEMONSTRATION Idag höll SDU, Sverigedemokratisk Ungdom, en demonstration under under parollen "Vi är också ett folk – stoppa svenskfientligheten!". Man ville lyfta frågan genom ”att motverka den växande svenskfientligheten och demonstrationen syftar till att föra upp problematiken med de antisvenska strömningarna i samhället på den politiska dagordningen.”

Under tung polisbevakning samlades SDU vid Götaplatsen klockan 14:00 och gick sedan mot Kungsportsplatsen där olika förbundsrepresentanter talade – bakom dubbla kravallstaket. I vanlig ordning fanns även den skränande extremvänstern på plats. Även araber med plakat på arabiska fanns med. Äggkastning mot SDU, mot polisen, rökbomb, armlås och alla tänkbara försök att störa den lagstadgade demonstrationsrätten. Under marschen röjde polisen bort stökiga och aggressiva från extremvänstern.

Vid halv fyra avslutades torgmötet. SDU-arna drog sig från platsen och polisen gjorde sig redo för att eskortera dem ut från centrum.

Bilder
GP
SVT
GT
AB

SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand kommenterade i ett pressmeddelande:

- Det politiska, mediala och kulturella etablissemanget har under lång tid blundat för problemen med svenskfientlighet i samhället. Sverige är i dag ett land där svenskfientligheten tar sig uttryck bland annat i ett utbrett rasistiskt våld mot svenskar, etnisk diskriminering av svenskar på arbetsmarknaden och ett förnekande av det svenska folkets existens där svenskar är den enda folkgrupp som inte skyddas av hetslagstiftningen. Medan de andra förbunden förnekar problemets existens, är SDU ensamma om att lyfta fram svenskfientligheten som en av förbundets viktigaste frågor. För Sveriges ungdom finns det bara ett ungdomsförbund som tar deras parti.

Det socialistiska geniet Kristofer Lundberg uttalar sig:

Motdemonstranterna som går under parollen "inga rasister på våra gator" säger sig vilja försvara demokratin.

– Jag ser det som en demokratisk skyldighet att stoppa dem. Det handlar om demokratin för alla andra, säger Kristofer Lundberg (RS).

Har inte SDU rätt att uttrycka sina åsikter?

– Jag menar att det är vår skyldighet att försvara demokratiska rättigheter för alla andra.

Genom att avskaffa dem för SDU?

– Ja, genom att vanligt folk säger vad de tycker.

Kan inte vanligt folk säga vad de tycker utan att hindra SDU från att säga vad de tycker?

– Nej, vi ser det som en skyldighet att försvara demokratiska rättigheter genom att stoppa dem.

Så en i demokratisk ordning tillåten demonstration är det din plikt att stoppa av demokratiska skäl?

– Japp, absolut.

GPUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt