torsdag 28 april 2011

Det Stora Svenska Hyckleriet irländskt resandefolk


.
HYCKLERI Nu är det vår. Och med våren kommer asfaltsläggarna över från Storbritannien och Irland för att lura dig på pengar, stjäla i butiker, grisa ner och misshandla. Det handlar givetvis om de s.k. Irish Travellers, ett resandefolk som ofta förknippas med zigenare.

Nu har de invaderat den burgna förorten Bromma utanför Stockholm, och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Först lite bakgrundsinformation om detta folkslag:

Så här står det om Travellers i Wikipedia:

"Travellers betraktas vanligtvis i ett negativt ljus, som självisolerade, anti-sociala, outbildade, socialt missanpassade individer som är engagerade i tiggeri och kriminellt beteende, och är ökända för att olagligt slå sig ner på mark som inte ägs av dem."

I många länder finns det personer som kallar sig resande och dessa har skiftande bakgrund. I riksdagsmotion 2005/06:K315 står det "I Sverige räknas resandefolket till romerna."

Men det irländska resandefolket, trots många yttre likhetstecken med zigenare, är ett eget folkslag med irländska rötter. De pratar inte romani chib, utan sitt eget språk Shelta, och vill inte bli sammanväxlade med zigenare. Ibland kallar de sig för Paavefolket.

Man beräknar att det finns drygt 20,000 resande på Irland, och mellan 15,000 och 30,000 resande i Storbritannien.

I Storbritannien kallas detta folkslag för Gypsies, varför vi väljer att kalla dem för resande alternativt zigenare. Den som orkar, eller bryr sig, får gärna bena ut alla subgrupper inom romani/travellers i kommentarsfältet nedan. PI har inte för avsikt att sväva ut i en etnologisk/etymologisk begreppsutläggning i denna artikel.
.

Till den aktuella saken. Idag rapporterar Dagens Nyheter om att ett 60-tal (!) husbilar och campingvagnar avhysts från Bromma.

60 husbilar innebär lågt räknat 350 resande, vilket i sin tur innebär att mer än en procent av samtliga engelska resande återfinns på tillfälligt besök i denna välmående Stockholmsförort.

Ojdå! En drös zigenare på farstukvisten till Aftonbladets chefsredaktör Jan Helin (som bor i Bromma)!

Nå, som vi alla vet så är det av staten beordrat att man ska omfamna zigenare i alla sammanhang, förutom i de sällsynta fall när de flyttar in i etablissemangets egna kvarter…

Vem minns inte historien om Sir Elton John, hans förmögna grannar och deras kamp för att hålla resandefolket utanför deras idylliska by. PI beskrev saken i denna artikel.

Den som tror att detta hyckleri bara sker utanför det godhjärtade Sveriges gränser får tänka om.

För aldrig har väl insatsen var så snabbfotad och resolut som när polisen ryckte in och beordrade dessa resande att ta sitt pick och pack och försvinna illa kvickt från Bromma. Som svepskäl skriver Dagens Nyheter att polisen "ingrep efter att säkerhetschefen på Bromma hotat med att stänga flygplatsen för trafik".

Dagens Nyheter:

Sedan skärtorsdag har ett 60-tal husvagnar stått uppställda på en äng norr om Bällstavägen precis under inflygningszonen till Bromma.

Området saknar både toaletter och soptunnor.

För omgivningen har husvagnslägret blivit en sanitär olägenhet och på onsdagen förklarade ledningen för Bromma flygplats att man tänkte stänga trafiken om inte husvagnarna lämnade området.

Skräp och sopor har fört med sig en invasion av fåglar vilket skapar stora säkerhetsproblem för flyget. Därför bad man polisen om hjälp med omedelbar avhysning med hänvisning till luftfartslagen.

För oss är det helt och hållet en flygsäkerhetsfråga. En husvagnscamping precis under vår inflygning äventyrar säkerheten, säger Jan Lindqvist, informationschef för Bromma flygplats.

I området finns en anläggning med instrument för det elektroniska inflygningssystem som trafikplanen använder sig av.

– Vi upptäckte att det användes för tvättorkning. För oss är det ett onödigt tillskott i riskbilden och vi bad polisen om hjälp med avhysning. Det som från början var markägarens problem blev vårt problem, säger Jan Lindqvist.

Enligt polisen handlar det om en grupp irländare som kommer hit på vårarna och bland annat jobbar som asfaltsläggare.

Gruppen slog sig ner på samma plats i fjol. Även då påpekade ledningen för Bromma säkerhetsproblemen för flyget.

Nåväl, det må vara som det vill med det "säkerhetsproblemet". Enligt såväl tillförlitliga rapporter till PI som ögonvittnen på diverse nätforum ska dock grannar och villaägare i Bromma fullständigt ringt ner polisens växel, och med hårda ordalag krävt att dessa resande ska avlägsnas. Vi pratar om ”gräddan” av befolkningen – de betydelsefulla personerna.

Rapporter om stölder har redan kommit in till polisen, och grannsamverkansgrupper i närheten av det provisoriska campinglägret har enligt uppgifter till PI haft ytterst bråda dagar under den gångna påskhelgen.

Vi låter polisen själva beskriva resandefolket:

Under de senaste åren har grupper av människor med vanligtvis irländskt medborgarskap kommit till Sverige. Grupperingarna har bosatt sig på exempelvis en campingplats och sedan försökt sälja olika tjänster till i första hand husägare.

På ett ofta aggressivt sätt har man försökt övertala husägare att köpa asfaltsläggningsarbeten, plattläggningar och takreparationer.

De som har låtit sig övertalas har i efterhand vittnat om dåligt utförda arbeten eller arbeten som inte utförts alls samt krav på betalningar som varit högre än det som från början överenskommits.

Kriminalkommissarie Mats Larsson, chef för kriminalunderrättelsetjänsten i Södermanland:

De här grupperingarna har satts i samband med flera olika slags kriminalitet under de år de varit synliga i Sverige. Bland annat bedrägerier, stölder, ofredanden, hot, och människohandel.

Polismästare Claes Herdenstam, biträdande operativ chef i Södermanland:

I vilket fall som helst vill vi avråda från all slags affärskontakter med de här grupperingarna.

Ett generellt råd är att man som husägare inte ens öppnar dörren när de här personerna går runt och ringer på.

Däremot är vi inom polisen intresserade av tips om var de här grupperingarna kan bo för tillfället och var de försöker sälja sina ”varor och tjänster.

Ojdå! Det var ord och inga visor!

Alla vet naturligtvis med sig att dessa irländska resande de facto är här för att lura av godtrogna svenskar på pengar. Tusentals polisanmälningar vittnar dessutom om detta. Och för att undvika eventuella missförstånd, så är PI ytterst tacksamma för att polisen går ut med dessa varningar.

Men kan det undgå någon det paradoxala i att det är tillåtet att "generalisera" kring dessa utländska zigenare, men Gud Nåde Den som på empirisk grund säger motsvarade sak om våra inhemska zigenare – de som räknas till samma folkgrupp som resande enligt Motion 2005/06:K315?

Kan det undgå någon det fullständigt flagranta hyckleriet i att inte en enda dagstidning, inte en enda diskrimineringsombudsman, går i spinn på att dessa resande avhyses från rikemansförorten Bromma? Att polisen "generaliserar"?

Samma journalister som vanligtvis går i taket så fort en butiksvakt på goda grunder bevakar en grupp finländska zigenare med vida kjolar som svärmar in i en butik, samma politiker som skriker sig hesa om diskriminering så fort butiksinnehavaren fått nog av snatteri och portförbjuder dessa individer?

Samma journalister som skriver spaltkilometer om de rasistiska danskarna när de rätteligen avhyser rumänska tjuvaktiga zigenare skriver gladeligen varningsartiklar om de "oseriösa asfaltsläggarna", vilket givetvis är en politiskt korrekt eufemism för irländska zigenare.

Det mina vänner, det är svensk journalistik i ett nötskal. Det är det svenska etablissemanget i sitt esse. Selektiv perception, kallas det i psykologisk terminologi.

Är inte mångkultur härlig, så säg? Särskilt när man inte behöver befatta sig med den själv.

Kontentan av detta är att varje gång någon PK-ist klagar över din korrekta beskrivning av den höga kriminaliteten bland zigenare, visa upp alla officiella varningar från såväl polisen som massmedia vad beträffar det irländska resandefolkets utbredda kriminalitet. Och stoppa ner det i halsen på hycklaren.

PS. Flera av PIs läsare kommer under den varma årstiden bli kontaktade av dessa asfaltsläggare.
Följ polisens råd – det slutar bara illa att befatta sig med dessa lurendrejare. Enligt de senaste rapporterna har några av den avhysta Brommagruppen setts i Täbytrakten. Men de rör sig över hela landet.


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt