torsdag 28 april 2011

Skattebetalarna bekostar besök av palestinsk terrorist

TERRORIST Leila Khaled, född 1944 i Haifa, är i dag en palestinsk politiker och före detta flygkapare. Hon är medlem i det av USA och EU terrorstämplade komm-unistiska PFLP, Folkfronten för Palestinas befrielse, och Palestinian National Council, Palestinas parlament. I sin ungdom var hon bland annat  pionjär i PFLP, där två medlemmar i mars 2011 utplånade en israelisk småbarnsfamilj. Se även bilder på massmordet.

Ung Vänster hyllar denne medlem och har nu av Syndikalisterna bjudits in att tala 1:a maj i Stockholm.

Den 29 augusti 1969 var Khaled delaktig i flygplanskapningen av TWA 840. Planet skulle flyga från Rom till Aten men tvingades att flyga till Damaskus i Syrien. Enligt henne själv beordrade hon piloten att flyga över sin födelsestad Haifa i Israel, en stad som hon inte fick besöka. Ingen skadades fysiskt vid kapningen och efter landningen i Damaskus evakuerades planet och sprängdes. I samband med kapningen tog fotografen Eddie Adams ett fotografi av henne i khakikläder, palestinasjal och beväpnad med en AK 47 automatkarbin. Under flygkapardramat i Jordanien 1970 i samband med svarta september genomfördes fyra stycken flygplanskapningar nästan samtidigt. Leila Khaled kapade ett av dessa tillsammans med nicaraguanen Patrick Argüello. De övermannades av säkerhetspersonal och Patrick Argüello dog. Planet skulle flyga från Amsterdam till New York men efter kapningsförsöket flög det till Heathrow där hon fängslades. I oktober samma år var hon med i en fångutväxling och befriades.

2004 bjöds hon in till Sverige för att tala på en av Revolutionär Kommunistisk Ungdom anordnad Palestina-konferens. Hon blev dock nekad inträde i Sverige.

Terroristen talar – Du betalar

2011 är hon beviljad inresa för att tala inför Syndikalisterna på Sergels torg den 1 maj.

Statliga Iaspis (Konstnärsnämndens organ för internationellt utbyte) är medfinansiär till evenemanget.

Informationen från SVD ledarblogg



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt