onsdag 20 april 2011

Pind vill hålla koll på zigenare

DANMARK Danmarks nytillträdda integrationsminister Søren Pind ryter till igen. Denna gång har han åsikter kring zigenare och hur de påverkar sin omgivning. Han menar att de skapar osäkerhet för bland annat invånarna i Köpenhamn och därför ska hårt sättas mot hårt där.

I nästa vecka ska Pind tillsammans med justitieminister Lars Barfoed förkunna hur de avser att tackla de utländska hemlösa som gör inbrott i lagerbyggnader och kolonistugor eller stör den allmänna ordningen.

- Det kan mycket väl vara så att en del ser det som småbrottslighet, men det är det inte. Det skapar en enorm otrygghet bland medborgarna, säger Pind och fortsätter: Det var en stor folklig press på myndigheterna då bland annat zigenarna campade på Amager Fælled förra sommaren. Det måste vi som politiker lyssna till.

Han har sin åsikt fullständigt klar över utlänningar som sysslar med brottslighet i Danmark:

- Min principiella hållning är att om utländska medborgare begår brott i Danmark så har de inte något att göra här. Men det ska självklart vara inom ramen för överväganden och hänsyn till den fria rörligheten i EU.

TV 2 Nyhetene



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt