tisdag 19 april 2011

Svensk invandringspolitik i sitt esse

SPÄNNANDE KULTURMÖTEN Kvinnan var på väg hem från krogen runt 2 på natten och på vägen blev hon kissnödig och gick in i ett buskage för att uträtta sina behov. När hon var färdig och gick ut på vägen igen stod en man framför henne och frågade på engelska efter vägen till Järpegatan. Hon kände igen honom sedan tidigare på kvällen från stället hon varit på då han var den enda mörkhyade där. De hade dock inte pratat med varandra.

Hon svarar att hon kan visa honom vägen, då de ska åt samma håll. Mannen frågar då om hon har pojkvän och hur mycket hon druckit. Hon säger då att hon har en pojkvän som väntar på henne hemma och att hon inte var full.

Vid en Ica-affär tar mannen plötsligt tag i hennes kläder bakifrån och drar kvinnan till sig. Hon får då panik och säger åt honom att släppa, varpå han på engelska säger att han vill se henne och att hon är en fin tjej. I ett försök att få bort honom säger hon att de kan träffas i morgon. Han tar då tag i hennes handleder och sedan hamnar de på marken där han lägger sig över henne, med greppet fortfarande kvar kring handlederna.

Hon skriker att han ska släppa henne medan han smeker hennes överkropp med ena handen samtidigt som han håller fast hennes underarm med den andra. Han smeker hennes bröst utanpå tröjan och rör vid hennes hals. Hon fortsätter att skrika och kämpa emot när de plötsligt hör röster, varpå mannen vänder sig om. Rörelsen blir så häftig att han ger kvinnan en svullen läpp i farten. Därefter reser han sig upp och låtsas som ingenting. Kvinnan springer då ifrån platsen.

När hon kommer till pappans bostad sätter hon sig på trappan för att försäkra sig om att mannen inte följt efter.

Efteråt kunde hon peka ut en person bland sju-åtta foton hon blivit visad hos polisen och under rättegången pekar hon ut mannen som gärningsman.

Händelsen har gjort så att kvinnan i dag mår mycket dåligt och har svårt för att sova.

Mannen å sin sida hävdar att han inte ens träffat kvinnan utan gick raka vägen hem.

Domstol

Tingsrätten bedömer kvinnans berättelse som trovärdig och gällande rubriceringen står det klart att mannen haft uppsåt att tvinga henne till samlag eller i vart fall en sexuell handling jämförlig med samlag.

Abdiqasim Mohamed Ali, 870170, somalisk medborgare, döms för försök till våldtäkt till ett års fängelse samt utvisning med förbud att återvända under en tioårsperiod. Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan på 50 000 kronor.

Tolkarna som medverkat vid polisförhören uppges ha en annan dialekt än mannen, vilket ska ha orsakat missförstånd.

Värmlands tingsrätt, B 4855-09

Hovrätten

Domen, som förkunnades i september 2010, överklagades till Hovrätten. Där ändras i mars rubriceringen till olaga tvång och sexuellt ofredande. Straffet minskas till sex månader och utvisningen upphävs.

Hovrättens resonemang:

Abdiqasim Mohamad Ali har alltså inte försökt ta av målsägandens kläder. Han har inte heller tagit av sig sina egna kläder eller på något annat sätt påbörjat en sexuell handling. Man kan inte utesluta att han hade en sådan avsikt men det finns i agerandet inget som visar på en sådan avsikt.

[...]

Det finns ingen anledning att anta att Abdiqasim Mohamad Ali kommer att fortsätta att begå brott. Brottsligheten är inte så allvarlig att det av det skälet finns anledning att utvisa Abdiqasim Mohamad Ali. Åklagarens utvisningsyrkande ska alltså ogillas.

Hovrätten för Västra Sverige, B 3940-10

Mannen

Abdiqasim Mohamed Ali kom till Sverige i augusti 2009 från Somalia där han har sin mor och en syster. Hans far och en annan syster är avlidna. Han säger sig ha slutat dricka alkohol och använda droger i december 2009.

Den 27 augusti 2009 ansökte han om asyl i Sverige och yrkade att han skulle beviljas uppehålls- och arbetstillstånd.

En jämförelse av hans fingeravtryck i Eurodac har dock visat att han ansökt om asyl i Malta innan han kom till Sverige och Migrationsverket har därför begärt att Malta ska återta honom enligt reglerna i Dublinförordningen. Malta har den 8 juni 2010 accepterat Migrationsverkets begäran. Migrationsverket har vidare konstaterat att Mohamed Ali saknar såväl uppehållstillstånd som flyktingförklaring i Sverige. Han har heller inte, enligt Migrationsverkets kännedom, några familjemedlemmar i Sverige. Eftersom han anknytning till Sverige föreligger det inte något hinder för att han ska utvisas.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt