fredag 29 april 2011

Bilkapare från Rosengård gripna

BILKAPARE En Skurupsbo tänkte sälja sin Audi A8 och lade upp en annons på Blocket. En intresserad yngling ringde från en kontantkortstelefon och de båda stämde träff på parkeringen vid tågstationen Svågertorp. Skåningen blev där rånad på sin bil av tre pistolbeväpnade ynglingar. Sedan stal trion regskyltar från en annan Audi och satte på den stulna.

Någon dag senare upprepades bilrånet, nu en BMW M5, där ägaren var från Varberg. Gänget tog sedan med sig både bilen och bilägaren och under tiden kastade de ut säljarens mobiler och annat längs med E6:an mot Malmö. Uppe på Hallandsåsen blev bilägaren bunden och dumpad i terrängen. Av ren slump kom en ledig polis körande och fick syn på den mycket svårt chockade mannen.

Polisen lägger pussel

Audin tjuvtankandes i Lund men föraren fastnade på övervakningsbilderna. Samma dag eldade man upp bilen i utkanten av Malmö. Men rångänget hade otur. En av de stulna regskyltarna undkom branden. Och tack vare att man hittade den rånade BMW-säljaren snabbt fick även även ut en efterlysning ganska omgående.

När Audin brann som bäst fick en spanare från Malmöpolisen syn på den stulna BWN:n vid Rosengård. Men innan spanaren hann vända på sin bil hade BMW:n försvunnit. Man drog då slutsatsen att den hade rullat in på en sidogata. Och mycket riktigt. När polisen sökte igenom garagen på Bennets väg (Rosengård) fann man bilen.

Övervakningsbilderna från macken visade ett otydligt ansikte men tillsammans med bilder från Varbergsrånet kunde man börja lägga pussel.

Strax innan påsk greps en 18-åring. Han sitter nu häktad och har erkänt allt. Sedan tog man hans två kompisar också, där en av dem, en 20-åring, var på väg att inställa sig för fängelsestraff i ett annat mål. I oktober 2010 sköt han, av misstag, en man ute på krogen i Malmö.

SDS

Olaga hot, misshandel, (grova) stölder, människorov m m lär det bli. PI återkommer i ärendet.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt