lördag 2 april 2011

Kurder och somalier slogs i finsk nöjespark

FINLAND Nöjesparken Borgbacken i Helsingfors utrymdes en sommardag i juni 2010. Anledningen var ett stort bråk mellan kurder och somalier.

Bråket mellan ungdomarna i åldrarna 10–20 började då tre somaliska flickor gick förbi kön till en populär attraktion och några andra kurdiska flickor ilsknade till varpå ett gäng somaliska pojkar också blandade i sig bråket. Situationen urartade snabbt till ett fullskaligt gängslagsmål.

Stämningen mellan somalierna och kurderna har även varit spänd eftersom kurderna enligt somalierna klär sig och lever olämpligt.

Parkens vakter gjorde sitt bästa för att lugna ner situationen men insåg att de var för få och polis tillkallades som snabbt fick stopp på slagsmålet. För att säkerställa ordningen utrymdes hela parken och samtliga ca 8 000 personer som befann sig på plats fick helt enkelt vända hem. Upp till 150 var inblandade i bråket. Parken hade dubbelt så många besökare som normalt just den här kvällen på grund av ett specialerbjudande som gick ut på att man kunde få två åkband till priset av ett, något som uppenbarligen även lockat oönskade element.

Milda domar

Nu har Helsingfors tingsrätt dömt fyra personer för misshandel för gängslagsmålet på Borgbacken i somras. En av dem är en kurd, Ali Taimouri, och är finsk mästare i thai-boxning år 2011. Han fick 50 dagars villkorligt fängelsestraff. Ali sparkade en gravid somalisk kvinna i magen. Fängelsestraffet motiverar tingsrätten med hur farligt handlingen var.

De andra fick dagsböter. Samtliga åtalade ska även betala omkring 1 600 euro i ersättningar. Flera misstänkta ansåg att de agerat i nödvärn.

När det begav sig rapporterade de finska mera inkorrekta mediasajterna även om mängder av somaliska ungdomar/barn som hade burit sig illa åt hela dagen och utsatt nöjesparken bl a genom att lägga beslag på de flesta bänkar, ockupera toaletterna, spotta på golvet i restaurangen, hoppa över stängsel, försöka åka gratis, gå före i köerna och trakassera finländska barn.

Gamla länkar

HBL
HBL – Idag utreds slagsmålet på Borgbacken
HBL - Polisen: 10-åringar utlöste bråket på Borgbacken
YLE
Iltasanomat WEBTV



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt