lördag 1 oktober 2011

Coop i Jörn måste stänga: asylanter stjäl, hotar och förstör

KULTURBERIKNING Coop-butiken i det lilla samhället Jörn i Västerbotten har utsatts för dagliga räder med stölder, hot och förstörelse så till den grad att personalen är rädd för att gå till jobbet. Migrationsverket har en anläggning i samhället. Egentligen skulle vi inte behöva säga mer.

Det är förstås i det berikande mötet nellan kulturer som denna dagliga brottsliga verksamhet uppstått. Problemet har eskalerat och nu ska polisen ta kontakt med Migrationsverket för att få en lösning till stånd. Coop Nära-butiken kan dock behöva stänga på grund av hoten mot personalen. Kjell Edlundh, chef för Konsum Nord, har gett butikschefen mandat att göra detta om det behövs och säger:

- Personalen är rädd. Så här kan det inte fortgå.

Under 2011 har man haft återkommande problem med snatterier, stölder och hot men trots att polisen varit inkopplad har man inte kommit till rätta med problemen. Edlundh Igen:

- Det är ett bekymmersamt problem kopplat till Migrationsverkets anläggning på orten.

Polis, Migrationsverket och Coops ledning har haft kontinuerliga möten om snatterierna, stölderna och hoten. Kenneth Berglund på Skelleftteåpolisen är uppgiven:

- Det är beklagligt med människor som är så respektlösa, men vi kan inte mycket göra mer än att ta upp de anmälningar som kommer in.

Observera i länkarna nedan hur SVT redovisar vilka som ligger bakom medan Norran medvetet utelämnar den uppgiften. Efter att en diskussion uppstod i kommentarerna i anslutning till nyhetsnotisen om vilka som var gärningsmän – svenskar eller invandrare – försvann alla kommentarer bums.

Som kuriosa kan vi nämna chefredaktör på Norran är en viss Anette Novak som i SVT Debatt för en tid sedan debatterade hatet i kommentarsfälten mot bland andra Mats Dagerlind som av och till skriver debattartiklar hos oss. Hon anklagade i TV oss på PI bl.a. för att ha uppmanat våra läsare att våldta Norrans luciatåg.

SVT
Norran

 

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt