lördag 8 oktober 2011

Propagandamedia vitmålar Södertälje

SÖDERTÄLJE Vi har skrivit ett flertal längre och kortare reportage (se länkar längst ned) om Södertälje som när det gäller organiserad brottslighet och otrygghet endast överträffas av Malmö. För inte länge sedan lade Stockholms länspolismästare Carin Götblad korten på bordet och erkände att kriminaliteten i staden nu på klassiskt maffiavis ätit sig in i själva samhällsstrukturen. I DN idag tycks allt detta vara glömt och man serverar läsarna en så vinklad historia om hur polisen städar upp i Södertälje att tidningen inte står gamla sovjetiska Pravda efter i ogenerat ljugande.

DN dukar upp en solskenshistoria om hur det kriminella nätverket i Södertälje förlorar makt, hur männi­skor i staden nu åter vågar berätta om mord, utpressning och människorov och hävdar att polisen talar om ett genombrott i kampen mot den organiserade brottsligheten. Vad det i verkligheten handlar om är att 16 medlemmar i Södertäljenätverket har gripits och ska åtalas under stort buller och bång - rättegången ska nämligen hållas i Stockholms säkerhetssal som Södertälje tingsrätt bokat fram till i april 2012.

Vi pratar här om 16 personer av tusentals yrkeskriminella i Södertälje, 16 personer varav ingen ännu har dömts, 16 personer som ska ianspråkta Stockholms säkerhetssal och omfattande resurser hos rättsväsendet i en rättegång som, oavsett någon slutligen döms eller inte, kommer att pågå i många månader och kosta skattebetalarna mångmiljonbelopp. Säkerheten kommer att vara rigorös för att förhindra fritagningsförsök av de åtalade och för att skydda vittnen från våld, hot och övergrepp i rättssak.

Om de döms står hundratals hugade yrkeskriminella i startgroparna att ta över de kriminella verksamheterna i Södertälje. För de som häktats har redan välmeriterade kriminella vikarier kallats in. Den organiserade brottsligheten omsätter enorma pengar och får inte stå still bara för att en handfull personer gripits. För de rent exekutiva funktionerna behövs kanske heller inga vikarier – ledarna kan ofta fortsätta driva verksamheten inifrån svenska häkten och fängelser.

Vad de aktuella åtalen handlar om är de spektakulära avrättningarna 2009 och 2010 i samlings­lokalen Oasen i Södertäljeförorten Ronna på bl.a. fotbollsspelaren Eddie Moussa och hans bror Yaacoub. Vartefter utredningen fortskridit har man självfallet också upptäckt att de misstänkta varit inblandade i en rad andra grova brott som rån, utpressning och människorov och en del av detta har polisen lyckats nysta upp. Men återigen, vad man i slutänden verkligen lyckas lagföra dessa 16 kriminella för återstår att se.

DN kramar mesta möjliga ur att några människor i Södertälje av alla de som skrämts till tystnad nu med fara för sina liv ändå beslutat sig för att vittna. Om dessa verkligen infinner sig eller ens är bland de levandes skara när det är dags att äntra i vittnesbåset är är en i allra högsta grad öppen fråga. Naturligtvis är det bra att några visar detta civilkurage men det är samtidigt skandal att de ska behöva göra detta, skandal att det förr så idylliska Södertälje förvandlats till en mångkriminell gangsterstad. En skandal för vilken ansvaret faller tungt på våra politiker och deras havererade invandrings- och integrationspolitik.

Man brer också på i artikeln om hur häktningarna av dessa personer ska ha inneburit en kraftig försvagning av Södertäljenätverket och en minskning av brottsaktiviteten i staden. Det är nyhetsförmedling av ett propagandaslag som inte står den nordkoreanska efter. Det enda försonande med artikeln är att man faktiskt på slutet nämner att Södertäljenätverket till största delen består av personer från den syrianska gruppen i Södertälje.

Rättegången startar den 15 november och ska pågå fram till början av april nästa år. De 16 män som åtalas är i åldrarna 17 till 58 år som förstås samtliga nekar till det mesta. Vi får naturligtvis anledning att återkomma till vilka de 16 gripna och åtalade är, med namn och bild osv. Men vi kan nog redan nu utan större risk för framtida dementier hävda att det blir en lista som kommer att innehålla mycket få om ens något svenskklingande namn.

DN

Relaterat (morden på bröderna Moussa)

Fotbollsspelaren Eddie Moussa och hans bror mördade i Ronna
Dubbelmordet i Södertälje på väg mot sin lösning
Dubbelmordet i Södertälje: flera män häktade

Relaterat (den organiserade brottsligheten i Södertälje)

Kommunala tjänstemän måste ha polisskydd
Ny typ av unga kriminella i Södertälje
Södertäljemaffian nolltaxerar men lever lyxliv
97% av Södertäljes politiker ser kriminella gäng som stort problem
Södertäljemaffian intimt lierade med fotbollsklubben Syrianska FC
"Svenska maffian styr i Södertälje"
Kriminella gäng i Södertälje påverkar hela samhället
Storsatsning mot kriminella gäng i Södertälje
Makten, Maffian och Moderaterna

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt