fredag 7 oktober 2011

Marockan ville förgifta dricksvatten i spanska turistområden

SPANIEN En marockansk man misstänkt för samröre med al-Qaida greps i onsdags för långtgående planer på att förgifta vattenkällor i turistområden i landet.

Den 36-årige Abdellatif Aoulad Chiba ska enligt spanska domare kommit så långt i förberedelserna att han beställt manualer, gift och sprängämnen från islamistiska hemsidor. Guardia Civil grep honom i onsdags, då han verkade ta farväl av sin fru i ett telefonsamtal, i spanska La Línea de la Concepción på gränsen till Gibraltar. Abdellatif Aoulad Chiba har kopplingar till terrornätverket Al Qaeda och islamiska Magreb.

Hans kommentarer på diverse islamistiska hemsidor präglas av ett begär att attackera ”otrogna”. Abdellatif Aoulad Chiba ska även ha legat bakom nätsidor för rekrytering av radikala islamister. Han har tidigare blivit utvisad från Jordanien på grund av samma verksamhet. Spanska Inrikesdepartementet, Ministerio del Interior, samarbetade med domstolen, Juzgado Central de Instrucción número 3 vid Audiencia Nacional, och beslutade gemensamt om ett gripande efter att Guardia Civil rapporterat om ett växande intresse på nätforumet för ett terrorangrepp i västvärlden.

I förhör har han uppgett att han vill hämnas Usama bin Ladins död. Han ska nu sitta häktad tills rättegången börjar.

Expatica
News
France24

(Jämför gärna med SvD:s version)

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt