fredag 7 oktober 2011

Nedskärningar på Aftonbladet tappar i upplaga

SLASKMEDIA Tidningen som tillsammans med Expressen bevisat att DDR aldrig försvann utan bara flyttade norrut några mil tappar i upplaga och ska skära ned på personalen. På fredagen informerade vd:n Anna Settman och chefredaktören Jan ”Olika” Helin medarbetarna på ett informationsmöte.

Beskedet Settman och Helin gav var att de anställda skulle förbereda sig mentalt på nedskärningar. Något en medarbetare ska ha svarat på med ”Har ni något tips på hur man gör det?”, utan svar. I dagsläget är det oklart vilka avdelningar på tidningen som kommer att drabbas, något som gett upphov till spekulationer.

– Men eftersom man varken bekräftade eller dementerade något så ledde det till en del oro och funderingar bland personalen, säger en uppgiftslämnare till dagensmedia.se.

Interna rykten talar om att mellan 50 och 100 stycken ska få gå. Jenny Ågren, fackklubbsordförande på Aftonbladet, bekräftar att inga konkreta besked dock kom på mötet.

– Det vi fick veta är att det kommer komma något under hösten men vi fick inget besked om när eller hur många som kommer drabbas. För mig kan hösten vara allting från september till november så vi vet egentligen ingenting, säger hon till dagensmedia.se.

Det går helt enkelt inget vidare:

– Ja, att vi inte presterar samma vinst som vi gjorde förra året och att vi tappar i upplaga gör att folk börjar fundera. De anställda hör också vad ledningen säger, men eftersom vi inte fått några klara besked blir folk oroliga och det har pågått ganska länge.

– Jag tycker att vi är ett bra gäng och det tror jag att de flesta känner, speciellt med tanke på hur vi arbetade under terrorattacken i Norge. Vi har blivit ett sammansvetsat gäng. Sedan är det klart att en sådan här oro drar ner stämningen.

Fredrik Lindén, informationschef, försöker så gott han kan:

– Detta är ett vanligt informationsmöte om kvartalsrapporten. Men vi kan naturligtvis inte utesluta att det blir neddragningar eftersom vi har börjat känna av strukturomvandlingen, sa informationschefen Fredrik Lindén, som själv har en bakgrund som fackklubbsordförande

Dagens Media

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt