fredag 7 oktober 2011

Arabisk våldtäktsman utvisas ej har barn i Sverige

VÅLDTÄKTSMAN I centrala Gävle natten till den den 19 juni inväntade en svensk 23-årig kvinna en taxi som aldrig kom. Istället dök en gift arabisk 24-åring (statslös palestinier) upp med sin bil och erbjöd skjuts. Kvinnan skulle hem till sin lägenhet i Bomhusområdet och hon tackade märkligt nog ja. Under färden pratade de, han på dålig svenska.

Väl framme vid adressen gick araben från att vara vänlig till att vara våldsam. När hon hade lämnat bilen gick han efter henne, slet tag i hennes hår och tvingade henne att öppna upp dörren till hennes lägenhet. Väl där inne våldtog han henne. Sedan flydde araben lägenheten. Kvinnan ringde SOS och beskrev uppriven vad som hade hänt. Efter övergreppet har hon haft madrömmar och kommit in i en depression. En läkarundersökning bekräftade även lindrigare skador på hennes kropp.

Araben greps och åtalades för våldtäkt. Han hävdade att han erbjudit kvinnan 500 kronor för att ha sex och att hon tackat ja. Men SOS-samtalet motsade detta liksom skadorna.

Gävle tingsrätt dömde

  • Mahmoud Mohammad Said Dahman, född 1986, för våldtäkt till fängelse 3 år samt skadestånd med 85 300 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mahmoud Mohammad Said Dahman hade tolkbehov på arabiska och har varit i Sverige sedan 2007 men inget svenskt medborgarskap.

Åklagaren hade yrkat på utvisning men det ogillades av tingsrätten.

Man motiverade det med att han är gift med en arabisk kvinna som har svenskt medborgarskap men framförallt att de har barn i Sverige. Tingsrätten väger in det i sin bedömning och anser en utvisning är mera allvarlig än vad sexbrottets kränkning inneburit för offret. Behovet att barnen ska få träffa sin våldfäktsdömde far väger alltså tyngre.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt