lördag 15 oktober 2011

S vill ha västförbud på krogar

KALKONMOTION Sossarna har lagt en motion där de vill förbjuda att medlemmar i MC-gäng att bära sina västar inne på krogar och andra offentliga sammanhang. Det kan innebära rädsla hos kroggäster om kriminella intar lokalerna.

Den här frågan har väckts i kommunala sammanhang även tidigare, men då avslagits. Men nu ska det upp igen – i riksdagen. Det är sossen Sven-Erik Bucht som har skrivit denna kalkonmotion och hoppas på ett tvärpolitiskt beslut.

Den organiserade brottsligheten har tenderat att öka kraftigt de senaste åren i landet. Det är viktigt att samhället på olika sätt stävjar den utvecklingen. Det är inte okej att man går in på krogar och offentliga lokaler för att markera att man är kriminell och samtidigt skapa en rädsla hos människor.

Det har varit väldigt viktigt för makteliten att sätta rampljuset på MC-gäng som Hells Angels och Bandidos för att ta fokuset bort från vilken brottslighet som egentligen har ökat. Det är enkelt och ofarligt att angripa feta, läderklädda, medelålders män som rider på hojar. I själva verket är det drömgruppen att skylla på. Att MC-gängen numera har en väldigt hög representation av invandrare tror man inte allmänheten känner till.

MC-gäng med okända namn är i regel inte några brottslingar. De består av hojälskande killar och män som hela året pysslar med sina motorcyklar, plockar isär dem, smörjer dem, sätter ihop dem igen och lackerar dem i ny färg. Lagom till Valborg kan de äntligen mullra igång sina Harley Davidsons och dra ut på vägarna. Med västar och alla andra attiraljer.

Men många dumheter har lett till försämringar av demokratin och människors rättigheter. Ett riksdagsbeslut som innebär restriktioner i hur folk klär sig kräver nämligen ändringar i grundlagen.

Detta är mer än en dumhet, det är ingrepp i människors frihet och har ingenting med att förebygga brottslighet att göra. Och när man väl har gått över denna viktiga tröskel så ligger vägen öppen för  godtyckliga lagar mot andra symboler som markerar tillhörighet. Vad sägs om förbud mot bomberjackor, svarta stövlar? Eller  vissa smycken som Tors Hammare eller upp-o-nervända kors?

Konsekvenserna kan även ta mer allvarliga uttryck som inskränkningar i markeringen av religions- eller  politisk tillhörighet. Motiveringen kan då låta som ett humanistiskt ställningstagande; att skydda dessa grupper.

Fast det är å andra sidan inte så troligt beroende av den halv miljon muslimer som bor i Sverige. Inget kan stoppa dessa från att se ut som påskkärringar. Men däremot kan man tänka sig att det oerhört höga siffrorna för våldtäkt på svenska tjejer och kvinnor kan motivera och resultera i vissa restriktioner för hur korta kjolar, hur tajta byxor och hur djupa urringningar de har genom att helt enkelt affärer slutar att sälja dessa kläder.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt