fredag 7 oktober 2011

SDU:s valberedning föreslår Kasselstrand som ordförande

PRESSMEDDELANDE Inför SDU:s förbundskongress 10–11 september har nu en enig valberedning presenterat sitt förslag till förbundsstyrelse för det kommande verksamhetsåret. Till förbundsordförande föreslås Gustav Kasselstrand, idag vice ordförande som varit ställföreträdande ordförande sedan februari.

– Gustav har axlat rollen som tillförordnad förbundsordförande mycket väl det senaste halvåret och har ett starkt förtroende som ordförande inom förbundet, av de nomineringar som kommit in från distrikt, lokalavdelningar och medlemmar att döma. Ett av Gustavs uttalade mål för förbundet har varit att öka synligheten. SDU är idag större än någonsin med nya aktiva medlemmar, har fler distrikt och lokalavdelningar än tidigare och har anordnat flera större riksevenemang under året, säger valberedningens ordförande Erik Almqvist.

Gustav Kasselstrand från Göteborg har examen från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har varit invald i förbundsstyrelsen sedan 2008. Idag arbetar han som politisk sekreterare på Sveriges riksdag med ekonomiska frågor. Till vice ordförande föreslås William Hahne från Stockholm, idag ledamot i förbundsstyrelsen och till yrket pressekreterare för partiet. Som förbundssekreterare föreslår valberedningen att Pavel Gamov, som dessutom är landstingsråd i Uppsala, får förnyat förtroende.

– Att få leda ett så engagerat och ansvarstagande ungdomsförbund som SDU är hedersfullt och en stor ära. På kongressen i september kommer SDU att anta politiska program för i princip samtliga politiska områden, vilket kommer att profilera förbundet både gentemot moderpartiet och på ett mer omfattande sätt än någonsin tidigare. SDU kommer också att fortsätta på den inslagna vägen med mer utåtriktad verksamhet, torgmöten och demonstrationer över hela landet. Vi kommer att fortsätta växa både politiskt och organisatoriskt. Målet är att bli störst i skolvalet 2014, säger Gustav Kasselstrand.

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse för Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) verksamhetsåret 2011/2012:

Förbundsordförande
Gustav Kasselstrand, Göteborg

Vice förbundsordförande
William Hahne, Stockholm

Förbundssekreterare
Pavel Gamov, Uppsala

Övriga ledamöter
Charlott Qvick, Kristianstad
Aron Emilsson, Lerum
Stefan Lundkvist, Uppsala

Suppleanter
Cassandra Sundin, Sundsvall
Jonas Andersson, Linköping
Malte Holm, Stockholm

För mer information:

Erik Almqvist
0731-504 504
erik.almqvist@sverigedemokraterna.se

Gustav Kasselstrand
0708-25 15 72
gustav.kasselstrand@sdu.nu

William Hahne
0708-18 33 23
william.hahne@sdu.nu

Mynewsdesk

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt