söndag 16 oktober 2011

Bahareh Andersson: Kulturrelativismen dödar också

OPINION Just nu blåser debatten i massmedia om Juholt som värst om bl.a. hans bostadsaffärer och detta skakar hans post grundligt som en lämplig partiledare. Men många aktivister har gång på gång skrivit och tjatat om könsapartheiden inom Moderaterna men ingen har tagit detta på allvar. Vad tror ni att denna bror på? Kan det vara rädslan för ”islamofobi”? Här kommer mitt öppet brev till de Nya moderaternas partiledare.

För ett par år sedan såg jag en skäggig skolrektor på TV som hävdade att kvinnor inte får dansa, att de måste vara oskulder när de gifter sig (essensen av hederskulturer), att homosexualitet är otillåtet och att muslimska män har rätt till fyra fruar, men kvinnor inte till fyra män. Rektorn intervjuades i SVT-dokumentären "Slaget om muslimerna" och hade den skäggiga mannen talat persiska hade jag trott att jag var tillbaka i teokratins Iran. Men han talade svenska och idag sitter han i riksdagen som ledamot för Nya Moderaterna. Mardrömmarna om en svensk medeltid exklusivt för vissa grupper av "mångkulturella" invandrarkvinnor började nu hålla mig vaken på nätterna så jag skrev en artikel på Newsmill om medeltidsprofeten och riksdagsmannen Abdirisak Waberi. Jag ansåg att han inte bara sprider hederskultur men skapar även invandrarfientlighet och muslimskräck bland svenskarna vilka inte känner till de sekulära och demokratiska muslimernas kamp för kvinnors frihet.

Jag fick så många mejl att jag hade svårt att orka läsa alla. Jag blev hotad av fundamentalister som tyckte att jag är en dålig muslim, svenskarna har dålig moral och det var rätt att döda "horan" Fadime Sahindal. Själv tycker jag att jag är en god feministisk muslim, utan slöja och utan att gå till moskén. Jag anser att Waberi och hans stora samfund där han är ordförande skall likt svenska kyrkan följa jämställdhetslagen. Om en svensk kvinnlig biskop idag kan viga två homosexuella då skall vi muslimer också klara demokratin så att individens rättigheter kommer före medeltida könsapartheid. Alla vilka i Sverige kallas för minoriteter bör också adoptera demokratiska normer. Muslimska kvinnor skall kunna ges samma maktpositioner som bara männen äger idag och samma respekt bör visas för allas sexuella läggning, som den kända muslimska feministen Irshad Manji säger. När religionen inte styr privatlivet och en kvinnlig imam skall viga två muslimska homosexuella då skall jag också gå till moskén men än så länge läser jag Koranen hemma, som min mor gör, och utelämnar de kvinnofientliga raderna. Kristna feminister hoppar också över Bibeltexter vilka andas kvinnoförakt.

Jag fick också reaktioner från alla möjliga läsare utom just dem som jag försökte nå fram till, politikerna. Jag kastade mig över telefonen och ringde och ringde i veckor. Jag pratade med bl.a. moderaternas informationschef, presschef, partisekretariatet, moderata kvinnoförbundets vice ordf. och ställde frågan, vad gör medeltiden i ert parti? Alla lovade att svara. Ingen svarade. Då ringde jag till sossarna och vänstern, de lovade att svara, och det gjorde de. De skickade mig några allmänna floskler om jämställdhet klippt ur partiprogrammet som om jag var en stackars nyanländ invandrare utan en aning om vad jämställdhet betyder fast jag framhöll att jag arbetar som kommunal kvinnofridsamordnare. Ingen sa ett ord om riksdagsmannens medeltida krav på (muslimska) kvinnor. Hade Waberi hette Svensson då hade medierna rasat och "Svensson med fyra fruar" hade omedelbart uteslutits ur partiet.

Det är uppenbart att så länge de cirka 70. 000 invandrarungdomar vilka inte kommer att kunna fritt välja sina framtida partner (Rapport; Gift mot sin vilja) lider i tystnad för att inte förlora sina familjer så länge hederskulturer och dess representanter respekteras. Kulturer relativiseras till den grad att även de som förespråkar flagranta brott mot individens rättigheter kan sitta tryggt i låtsashumanisternas blinda famn vilka lyssnar på männen som herr Waberi och deras kulturtjafs men inte hör ropet från Fadime och hennes systrar. Nöden kräver att det satsas hundratals miljoner på att hjälpa de ungdomar vilka redan hotas av hedersbrott, att myndigheter hedersutbildas på löpande band sedan tio år men ingen vill eller vågar ta itu med roten till problemet.

Källan till hedersvåldet är hedersnormerna som kokar i de etniska enklaverna i mängder av samfund där medeltidsprofeterna av olika färger och religioner tvingar på ungdomar en hedersmoral som anses skydda mot svenskarnas påstådda jämställdhetskorståg för att assimilera invandraren. En imam i Rinkeby utfärdar dödshot mot ett fåtal somaliska konvertiter och bara en okänd liten tidning rapporterar kort om skandalen. De tunga politikerna är tysta och det är denna tystnad som skapade det vakuumet där SD hämtade sina framgångar. Förutom tystnadens kultur förs en för flickor katastrofal kulturrelativistisk politik som kramar om de mångkulturella oskuldsvakterna även i riksdagen. (Jag talar om en politik och inte om den vetenskapliga kulturrelativismen som är en antropologisk metod för att förstå kulturer inifrån).

Snälla Fredrik Reinfeldt, dina medarbetare tiger men du kan kanske svara; vad gör den skäggiga mannen i slips som tänker som en taliban i ditt parti? I SVT berättar mannen om sin längtan efter sharialagarnas paradis medan Sverige ligger i krig med talibanerna vilka med vapen i handen strider för sharia-paradiset, för män. Och, mannen i slips som talar som en taliban sitter i riksdagens försvarsutskott. Vem skall försvara Sverige?

Den tyska kansler, den franska presidenten och den engelska statsministern deklarerade högt och tydligt att mångkulturalismen har misslyckats. Jag önskar att den svenska statsministern svarade sina kolleger att de har fel; månkulturalismen har inte misslyckats, det har inte ens existerat. Parallella kulturer som inte integrerar med varandra, till följd av religiösa och kulturella förbud, skapar inte mångkulturalism utan gettokulturer där många barn och kvinnor tvingas leva under samma förtryckande traditioner vilka är legaliserade i deras hemländer. Fredrik Reinfeldt, håll inte tyst när den svenska kungen dekorerar världens värsta kvinnoförtryckare i Saudi och håll inte tyst om er inhemska medeltidsprofet. Ungdomar tvångsgiftas, flyr och dör; om inte fysiskt som Sara, Pela, Fadime, Abbas och Jian, då underkuvas och dödas deras själ.

Att förebygga hedersvåld och samtidigt stödja hederskulturers profeter och deras enklaver är en omöjlighet. Nämnden för statligt stöd till trossamfund (SST) skickar årligen mer än femtio millioner till sk. minoriteternas samfund vilka befäster kyskhetskulturer och pengar skickas också till de etniska manliga kulturklubbarna vilka fördömde Fadimes "svek mot sin kultur". Denna politik är också ansvarig för de i Sverige begångna hedersmorden. Mona Sahlin beställde en utredning om svensk "strukturell rasism" men min fråga är: skall ni våga kartlägga hur den utbredda kulturrelativismen hjälper till att bevara den medeltida könsrasism och hedersförtryck mot många invandrarungdomar? Vi är flera som bekämpar både hederskulturen och kulturrelativismen, vi kan göra jobbet, om ni vågar ge oss uppdraget.

Jag vet inte om jag får svar från dig Fredrik Reinfeldt men så länge kan jag rekommendera vår modigaste demokrati (feminist)minister som säger sig vilja bekämpa religiös extremism att börja med att kolla läget i riksdagen. Ingen tung politiker vågar utmana Waberi på debatt. Sveriges mest kända feminist Gudrun Schyman medgav på min privata mejl att riksdagsmannen Waberi bryter mot svensk lag men att skriva en debattartikel avstår hon ifrån. Vågar du Birgitta Ohlsson?

Nu går jag till arbetet och tar hand om en ung invandrarflicka till som dödshotas av sin familj för att hon råkade bli förälskad, utan släktens tillstånd. Är jag i Sverige eller i Iran? Jag vet inte, men en sak vet jag, så länge mångkulturalism inkluderar könsapartheid och hedersförtryck så länge kan vi inte tala om mångkulturalism i en positiv bemärkelse.

Bahareh Andersson

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt