tisdag 4 oktober 2011

Folkbladet idylliserar grymma slaktmetoder

HALALDJURPLÅGERI Folkbladet Norrköping skriver på måndagen under den klatschiga rubriken ”Med kött i Allahs smak” om en matbutik som säljer Halalslaktat kött. På en bild syns en insvept (förstås) somalisk kvinna stående vid köttdisken, överlyckligt leende för att hon där kan köpa kött från djur som dött en kvalfull och utdragen död.

Hela artikeln är en enda lång solskenshistoria i mångkulturens tecken där den aningslöse journalisten Henrik Engström tävlar med sig själv om vem han kan framställa i mest rosenröd dager – kunden eller handlaren. I en liten faktaruta om vad Halalslakt är kan man läsa följande:

Halal är det som är tillåtet enligt islamisk rätt /…/ ordet används bland annat om kött som slaktats i enlighet med den islamiska lagens dietföreskrifter.

Inte ett ord alltså om hur djur inte bedövas, hur de hängs uppochned, får halspulsådern avskuren och tvingas genomlida en lång och ångestfylld dödskamp som ofta slutar med att djuret kvävs av sitt eget blod, allt under det att slaktaren rabblar sina ”bismillah”.

Det är ”kött i Allahs smak”. Man undrar hur den är funtad som vill dyrka en Gud som av allt att döma är psykopat.

Folkbladet

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt