onsdag 15 september 2010

Vi lever i ett fantastiskt land (citat Jimmie Åkesson)

INSÄNDARE Eller? Vi lever i ett land där det är helt okej att tänka och tycka som man vill, så länge ens åsikter stämmer in med etablissemanget, partier som media. Hur långt är det rimligt att gå i er kamp med att smutskasta ett demokratiskt parti?

SVT stänger ute Sverigedemokraterna ur slutdebatten med argumentet att partiet inte är ett riksdagsparti. När motargumentet blir att Miljöpartiet och Ny Demokrati fick vara med, ändrades argumentet till att partiet inte haft tillräckligt höga opinionsmätningar, men att man kunde tänka sig att omvärdera beslutet om det förändrades. Jag kan därför meddela SVT att Sverigedemokraterna idag har ökat sitt snitt med drygt 1% och att det därför är dags att omförhandla.

TV4 har sedan Sverigedemokraternas valfilm presenterades påbörjat ytterligare smutskastning. Nyhet på nyhet som faller på sin egen orimlighet, allt för att motverka en positiv effekt för partiet.

Aftonbladet fortsätter i vanlig ordning att behandla SD och dess sympatisörer som obegåvade kriminella idioter. Det jag vill poängtera här är två saker.

1. Den 12 september publicerades en smutskastningskampanj emot Sverigedemokraternas topp 20, där i princip det värsta man kunde hitta var en skuld på 1000kr till CSN hos William Petzäll. Är det verkligen en nivå som en av Sveriges största tidningar vill lägga sig på?

2. I förrgår (13 september) publicerades en nyhet om att Sverigedemokraterna har många tomma platser i kommunerna. Som Sverigedemokrat får man ofta utstå hot och misshandel. Man får räkna med att få sitt hus vandaliserat och man får vara beredd på att se sin bil saboterad när man vaknar på morgonen. Det är heller inte ovanligt att få ägg, smällare och dylikt kastade emot sig.

Så sent som i fredags blev en partikamrat till mig svårt misshandlad och torterad i sitt hem, för sina politiska åsikter.

Är ni verkligen seriösa när ni skriver att vi har för lite folk i våra led än vad vår tillväxt egentligen borde låtit oss ha? Är det en ekvation som är svår att förstå? Att folk inte vågar ställa upp för oss, på grund av medias och de etablerade partiernas konstanta skitsnack? För mig och mina partikamrater är det en mycket enkel ekvation att räkna ut.

Expressen bjöd in alla riksdagspartierna samt F! och PP till sin valstuga i Stockholm. Man valde att neka Sverigedemokraterna möjligheten att delta för att vi enligt dem är ett parti som inte är demokratiskt och som (enligt egen ledare) kan jämställas med ND. Sverigedemokraterna fixade då en egen valstuga som av en komisk händelse placerades bredvid Expressens. Det räckte för att Expressen skulle lägga in ett par växlar till i sitt hat mot Sverigedemokraterna.

Sveriges partiledare har inte gjort någon som helst anspråk på att officiellt komma med ett uttalande och fördöma våldet som vi Sverigedemokrater utsätts för dagligen. Jag har accepterat deras tystnad länge nog, men efter fredagens händelse när min partikamrat blev torterad så är måttet rågat, det är dags att ni tar avstånd ifrån de extrema grupperna som odemokratiskt motarbetar oss.

Vi Sverigedemokrater kräver att ni tar avstånd officiellt, och det nu!

Att vara en del av ett invandringskritiskt parti är ingen barnlek. Moderaterna har öppet deklarerat det misslyckande som varit, som vi så länge påpekat, samtidigt som Folkpartiet gått ut med att det är dags att begränsa invandringen något. Var är hetsen emot dessa två partier? Var är hatet mot det kommunistiska parti som kämpar ihop med Socialdemokraterna och Miljöpartiet för att bilda regering efter valet?

Fredrik Reinfeldt sa den 12/9 att Sverigedemokraternas väljare är lättflyktande och kanske inte ens hittar vill vallokalerna. Är detta ett uttalande värdig en statsminister? Det vår statsminister verkar ha missat är att Sverigedemokraterna det senaste året totalt sett har ökat mycket starkt och trots era och medias smutskastningskampanjer, så har vi inte tappat väljare. Det är dags att ni inser ert misslyckande och står ert kast.

Jan Guillou uttalar sig i dag i sin kolumn på Aftonbladet: "Sverigehatet i Danmarks politik börjar ta sig sådana proportioner att det framstår som ren och skär galenskap"

Jan Guillou kanske ska fråga sig själv varför Danmark lägger sig i överhvuudtaget? Varför är andra länder oroliga över Sveriges utveckling? Men framförallt hur ett land som Ryssland kan ha ett nyhetsinlägg på sju minuter där man diskuterar Sveriges demokrati och yttrandefrihet? Där man är rädd över vad som håller på att ske i denna "bananrepublik"?

Statsvetaren Robert Dahls definition av en demokratisk process är "upplyst förståelse": Varje medborgare bör ha adekvata och lika möjligheter att upptäcka och begrunda det val som bäst tjänar hans eller hennes intressen. Som det är i dag ger svenska medier oss inte den möjligheten. När medierna blir partiska i sin nyhetsrapportering om partiernas politik finns det skäl att bekymra sig över tillståndet i demokratin.

Henrik Gustafsson

Sverigedemokraterna

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt