onsdag 15 september 2010

Mer valfusk signerat Socialdemokraterna

VALFUSK PI:s läsare har under de senaste veckorna kunnat ta del av flertalet fall där just socialdemokrater anklagas för tvivelaktiga metoder i samband med förtidsröstningen runtom i landet. Härmed presenteras ytterligare ett fall i serien ”Sossarna fuskar” som börjar bli något av en tradition.

Denna gång är det Huddinge kommun utanför Stockholm som står i fokus. Ett antal rapporter om extra hjälpsamma socialdemokrater har kommit in till Jan Wiman, valsamordnare i Huddinge, från upprörda valmottagare och bibliotekarier. Vid förtidsröstningen på biblioteken i Flemingsberg, Vårby gård och Skogås ska de ha följt med väljare in i lokalen och där delat ut valblanketter och till och med stoppat listan i ett kuvert vid något tillfälle.

Röstmottagarna har upplevt beteendet som obehagligt och mycket aggressivt. Jan Wiman har varit i kontakt med Valmyndigheten, talat med Socialdemokraterna och skickat ut ett brev till samtliga partier.

- Ett problem är att det är köer. Många har inte med sig röstkort och röstar kanske för första gången. De socialdemokratiska valarbetarna har kanske blivit för ivriga i sin vilja att hjälpa till.

Mitt i Huddinge

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt