torsdag 30 september 2010

Miljöpartiets kravlista för Allianssamarbete

GALNINGAR Miljöpartiets ”vattenmeloner” har nu presenterat en kravlista som man vill ha uppfylld för att kunna överväga ett samarbete med Alliansen vad gällande den fortsatta svenska invandringspolitiken. Listan är ett skräckexempel på hur dessa samhällsförstörare framför ser sig ett ryggkrökande och undergivet Sverige lägga sig platt till marken för asylturism och ekonomisk migration, allt finansierat via skattsedlarna.

Lista, som publiceras i Expressen idag och som kommenteras av den nyligen troligtvis ”kulturberikade” C-riksdagsmannen Fredrick Federley, innehåller en hel del ”godbitar”.

  • Bortre gräns i asylprocessen

En rätt till automatiskt uppehållstillstånd bör införas för den som väntat mer än 12 månader för vuxna respektive sex månader för barn, förutsatt att den asylsökande samarbetat och lämnat erforderliga uppgifter i ärendet.

  • Illegala invandrare (Papperlösa enligt MP)

En regularisering måste genomföras för att ge de papperslösa som i dag lever varaktigt i Sverige uppehållstillstånd och fullvärdiga möjligheter att bygga en framtid utan att behöva frukta avvisning till hemlandet.

  • Synnerligen ömmande omständigheter

Den bestämmelse om synnerligen ömmande omständigheter som ersatte de tidigare humanitära skäl i utlänningslagen är alltför restriktiv och en inhuman praxis har utvecklats. Bestämmelsen bör därför utvidgas och i stället få lydelsen "särskilt ömmande omständigheter".

  • Dublinbestämmelser

Sverige bör verka för att Dublinförordningen ska upphävas och den asylsökande i stället själv ska välja asylland. Den ordning som nu finns sätter orimlig press på de länder som utgör EU:s yttergränser och skapar djupt omänskliga förhållanden för enskilda asylsökanden.

  • Människosmuggling

Att utan egen vinning hjälpa en människa att söka fristad undan förföljelse ska inte vara kriminaliserat och inte jämställas med människohandel.

Hela listan är ett typexempel på hur en redan eftergiven och uruselt skött invandrings- och flyktingpolitik med utpressning som vapen skall förvandlas till ett förhållande i princip helt utan lagar och regler. Miljöpartiet kräver också att Sverige helt skall lämna de EU-överenskommelser och samarbeten som till åtminstone viss del reglerar möjligheten för asylhoppande snyltare att ta sig från land till land, exempelvis Frontex och Dublinbestämmelserna.

Gustaf Janson

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt