söndag 12 september 2010

INSÄNDARE: När makten blir viktigare än idealet

INSÄNDARE De etablerade partierna försvinner allt mer från de ideal de en gång grundades kring och stod för. Nu för tiden verkar det vara viktigare för politikerna att sitta kvar vid makten till varje pris, att blunda och stoppa huvudet i sanden än att stå upp för sina värderingar. Men nu börjar en allt större del av svenska folket tröttna.

Politikerförakt, det ordet har inte förekommit i svensk media på ett tag, men frågan är om inte just föraktet för många etablerade politiker är en av anledningarna till det vi ser inför det kommande valet. Folk har börjat få nog av politiker som suttit så länge på sina poster att de glömt varför de började med politiken från första början (man kan ju hoppas att de drevs av en vilja att förändra och göra skillnad).

När såg vi senast en svensk politiker "slå näven i bordet" och säga "Nej, det är totalt oacceptabelt!"

Det vi har vant oss vid att se och höra är politiker som slingrar sig och kryper i smutsen när de blir konfronterade och tvingas stå upp för vad de gjort. "Det skulle behövas mer personal, man hinner inte riktigt med" för att citera den (S) politiker som intervjuades om demensboendet i Piteå. Ställ honom mot den undersköterska i inslaget som säger det vanligt folk tänker, att detta FÅR INTE FÖREKOMMA, och skillnaden är milsvid.

Sverige förtjänar och behöver politiker som har civilkurage nog att stå på sig även när det inte blåser medvind, som vågar säga och stå för sina åsikter och inte blivit blinda, mätta och dästa av makten. Det är här som SD, och även de andra nya partierna, har mycket av sin styrka. Trotts stora skillnader i sina politiska uppfattningar präglas de av en stark vilja att förändra och ett "jävlaranamma" som ytterst sällsynt bland politiker idag. De säger vad de tycker och står upp för sina åsikter och sina ideal, karaktärsstyrka är nog det bästa sättet att beskriva det.

Att det idag finns politiker som inte är rädda för att säga vad de tycker råder idag ingen tvekan om. Politiker som förkroppsligar folkvilja och gammalt hederligt sunt förnuft. Som kan stå på sig och säga "Brist på fängelseplatser får inte vara ett argument för att inte straffa brottslingar!" eller "Ja men då får det väl kosta pengar att ta hand om våra gamla!".

Detta är politiker som inom kort kommer att ta plats i Sveriges riksdag, och kan de där visa prov på samma kämparglöd som innan och undvika att låta ideologin falla till föga för maktens berusning, då kan vi se mer hoppfullt på framtiden

Länsman

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt