onsdag 15 september 2010

Svår att utvisa nu åtalad för våldtäkt på 15-åring

ASYLSÖKANDE VÅLDTÄKTSMAN PI har skrivit om detta innan: Det var strax innan klockan fyra på onsdagsmorgonen till den 18 augusti som polis och ambulans fick rycka ut till en lägenhet i Rejmyre (Norrköping) där den unga flickan utsatts för en mycket grov och brutal våldtäkt. Den 30-årige gärningsmannen greps och häktades sedan på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på den 15-åriga flickan. Han medgav att han haft sex med flickan, men hävdar att det skedde med hennes medgivande. Det visade sig även att gärningsmannen, en asylsökande från okänt afrikanskt land, inte har kunnat utvisas på fyra års tid då det inte gått att fastställa hans rätta identitet eller hans hemland.

Åtalad

  • Azuma Nerisen, med svenskt samordningsnummer, för våldtäkt, ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott (0,04 gram cannabisharts och 49 dopningstabletter). I maj åtalades han för klädstöld, snatteri av sprit samt ringa narkotikabrott i Norrköping och i juni åtalades han för stöld av matvaror i Västerås.

Övergreppen genomfördes i Azuma Nerisen bostad och hela förunder-sökningen är belagd med sekretess av hänsyn till flickan. I stämningsansökan framgår det dock att Azuma Nerisen ”…genom visst våld och genom att frambringa och utnyttja en hotfull situation…” tvingat den nyligen 15 år fyllda flickan till samlag. Innan dess ska Azuma Nerisen förmått flickan att använda narkotika och dricka alkohol. Azuma Nerisen har enligt stämningsansökan ignorerat flickans upprepade protester.

Enligt åklagaren handlar det inte om direkta hot- eller våldsinslag. Däremot har Azuma Nerisen utnyttjat flickans låga ålder och den lite hotfulla situation som han byggt upp. Flickan hade sagt ifrån flera gånger, men samtidigt varit rädd för att det skulle bli värre om hon gjorde motstånd rent fysiskt, uppger åklagaren. Enligt åtalet har Azuma Nerisen genom sin kroppstyngd hindrat henne från att gå därifrån. I lägenheten fanns två kamrater till flickan, i ungefär samma ålder som hon. De visste inte vad som hände inne i sovrummet, förrän efteråt.

- De har väl alla tre varit lite rädda där inne i lägenheten i Rejmyre. De visste inte riktigt var de var heller, säger åklagren Thomas Ramstedt.

Åklagaren yrkar nu att Azuma Nerisen ska utvisas ur Sverige på livstid.

Domstol

Norrköpings tingsrätt, B 1626-10

Svår att utvisa

Hade det gått enligt planerna sommaren 2006 skulle flickan idag varit förskonad från den råa våldtäkten. Azuma Nerisen skulle nämligen ha utvisats ur Sverige den sommaren. Men det har varit omöjligt att fastställa hans nationalitet, vilket medfört att utvisnings- och avvisningsbeslut inte kunnat verkställas. Enligt Migrationsverket är Azuma Nerisen från Nigeria, han säger sig dock vara medborgare i Sierra Leone. Hans ärende hamnade under försommaren hos utlänningsroteln vid polisen i Norrköping.

Azuma Nerisen har sedan ett flertal domar bakom sig. 2004 dömdes han till fem års utvisning av Falu tingsrätt efter en fällande dom för bland annat grov misshandel. Vid frigivningen sommaren 2006 togs mannen i förvar. Azuma Nerisens ansökan om asyl avslogs redan 2002, hans överklagande avslogs av utlänningsnämnden hösten 2004. Av ett yttrande från kriminalvården framgår att Azuma Nerisen suttit i förvar i sammanlagt 27 månader utan att han kunnat förpassas ur landet.

Azuma Nerisen vistades innan ankomsten till Sverige i Holland och Tyskland, där han varit registrerad i flera namn och medborgarskap.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt