lördag 25 september 2010

Avrättningsförsök på SD-politiker från Mellanöstern

GÖTEBORG En SD-politiker med rötter i Mellanöstern misshandlades grovt och knivskars flera gånger under torsdagskvällen i Göteborg. Under attacken skrek angriparna ”du ska lämna partiet”. – De försökte avrätta honom, säger Mikael Jansson, ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg, till GT/Expressen.

Det var vid 22-tiden i torsdags kväll som en kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna fick ett föremål genom rutan till sin lägenhet i Hjällbo.

Politikern, som är i 30-årsåldern, sprang ut för att se vad som pågick och blev då brutalt attackerad av ett tiotal män, som även de ska ha varit från samma del av Mellanöstern som han själv, enligt Sverigedemokraternas lokala partiledning.

GP skriver att det rör sig om en person som stått på partiets lista inför kommunvalet i Göteborg, men inte blev invald i kommunalfullmäktige och att han tidigare tillhörde ett parti inom den rödgröna alliansen.

Tidigare utsatt för hot

Han har även tidigare utsatts för hot under valrörelsen.

- Den gången hotade de honom ute på stan. När jag pratade med honom nu så kunde han även peka ut ett par av gärningsmännen och det var delvis samma personer som vid den tidigare incidenten, säger Mikael Jansson till GT.

SD-politikern knivskars flera gånger under bråket som uppstod, men klarade sig utan livshotande skador. Han ska även fått höra att han borde lämna Sverigedemokraterna, enligt partiledningen i Göteborg. Mikael Jansson säger vidare:

- Dådet var absolut politiskt motiverat, det har vi förstått.

- Vissa invandrare har tyckt att han inte ska vara Sverigedemokrat då han är från Mellanöstern och skrek att han ska lämna partiet. Det var en extremt våldsam misshandel som han råkade ut för.

- De här männen är misstänkta för grov misshandel. Han som råkade ut för detta vårdas fortsatt på sjukhus, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Polisen har hållt förhör med vittnen samt försökt säkra spår på brottsplatsen, men under fredagsmorgonen var ännu ingen gripen för dådet.

Medias ansvar

Utvecklingen oroar Mikael Jansson, nyinvald riksdagsledamot och SD-ordförande i Göteborg.

- Motdemonstrationer och liknande kan bli våldsamma men då tar det våldet slut på en viss nivå.
- Det här känns helt ohanterbart. Hur ska man kunna leva med det här i ett längre perspektiv undrar jag.

Under förra valrörelsen utsattes SD:s kandidater för en målmedveten kampanj från vänsterextrema grupper för att få dem att lämna sina poster. Flera personer uppgav då att de lämnade sina poster som ett resultat av trakasserierna, skriver GP.

Att nu media (i synnerhet kvällsblaskorna) och diverse företag/organisationer unisont späder på hetsen mot Sverigedemokraterna kan även ha varit en utlösande faktor för detta och kommande våldsdåd mot SD-politiker.

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt