torsdag 16 september 2010

Mikael Tornving avstängd från SVT

VALET 2010 Det går inget vidare för landets så kallade komiker. Igår gjorde Soran Ismail bort sig genom att försöka anklaga Erik Almqvist (SD) för diverse saker som sedan visade sig vara både förljugna och kraftigt överdrivna. Nu har turen kommit till Mikael Tornving.

Tornving, som är ett känt ansikte från bland annat Parlamentet i TV4 – ett program som det för övrigt gått inflation i sedan ett bra tag tillbaka – har varit en del av det kritiserade programmet ”Elfte timmen” i SVT, där Peter Settman försökt sig på att göra en svensk version av amerikanska ”The Daily Show”.

Nu är han dock avstängd från vidare arbete i SVT. Orsaken är hans medverkan i en film titulerad ”Osvenskt” på YouTube (”You tube” enligt Aftonbladet) där han själv och några andra b-kändisar – bland annat vår nyfunne vän Soran Ismail – propagerar mot Sverigedemokraterna, vilket strider mot SVT:s valregler.

Eva Landahl, ansvarig utgivare för valprogrammen i SVT, säger att det som SVT-medarbetare inte går att parallellt jobba aktivt med sin egen politiska uppfattning och valprogrammen i kanalen.

– Vi har lyft honom ur programmet. Det har vi tagit beslut om under eftermiddagen. I en filmsnutt tar han avstånd från Sverigedemokraterna, men detta är inte förenligt med de krav vi har. Det går inte att ta ställning och samtidigt jobba aktivt i ett valprogram.

Aftonbladet

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt