måndag 20 september 2010

12 års fängelse för barnmord

BARNMORD Den 25-årige styvpappan slog tvååringen så hårt i magen att han avled. I dag dömdes styvpappan för barnmordet till 12 års fängelse.

Styvpappan och mamman träffades för ett år sedan och inledde en relation. Men det knakade i fogarna i februari. Den utlösande faktorn tycks ha varit att flickvännen ogillade styvpappans internetvanor. Osämjan med flickvännen ledde till att 25-åringen kände sig misslyckad. Något som gick ut över pojken när de två var ensamma hemma. Styvpappan medgav i förhör att han vid upprepade tillfällen tog hårda grepp om tvååringen och att han vid åtminstone fyra tillfällen under våren slog honom i magen – den sista gången med fatala följder. Sitt agerande förklarade 25-åringen med att han blev irriterad på pojken när denne inte ville äta.

– Han åt väldigt dåligt och jag blev irriterad. Jag kände att det var mitt fel.

Det var den 12 juli ambulans larmades till bostaden i Mjölby. Den tvåårige pojken påträffades livlös och fördes till Universitetssjukhuset i Linköping men hans liv gick inte att rädda. Styvpappan hade då med full kraft slagit pojken i magen med ett knytnävsslag.

Linköpings tingsrätt dömde

Patric John Seavers, 1985-08-08 och mantalsskriven i Mjölby, för mord, grov misshandel och grov fridskränkning till fängelse 12 år. Han ska utge skadestånd med 104 600 kronor till bland annat barnets mamma.

Linköpings tingsrätt, B 2839-10

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt